Évtizedeken át együtt jóban-rosszban

2019.09.30. 19:00

Jubiláló házaspárokat köszöntöttek szeretettel

Mitől működik egy párkapcsolat, vagy házasság, arra nincs általános érvényű recept. Útmutatást ilyenformán nem is lelünk, ám találni rá példát.

Horváth László

Ilyen szép példát mutatnak azok a jubiláló házaspárok, akik szeptember 27-én, pénteken erősítették meg házastársi fogadalmukat 25, 30, 50 és 60 év után. Régi és szép hagyomány, hogy a sok évtizeden keresztül házasságban élő emberek nem csak családi körben ünnepelhetik az éveken át megőrzött szeretetet, de községi szinten is köszöntik őket. Nagy nap ez számukra, hiszen a Nagyvenyimi Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében rokonok, barátok és ismerősök előtt újra megismételhették hűségesküjüket.

Hét házaspár ünnepelte az együtt töltött évtizedeket, házasságkötésük jubileumát Nagyvenyimen
Fotók: Horváth László

Rozsnyai Csaba – Rozsnyainé Gál Kitti és Greksa Gábor – Greksáné Albert Annamária huszonöt éves, Varga János – Vargáné Kaiser Katalin harmincéves, Varga József – Varga Józsefné Németh Mária és Dági László – Dági Lászlóné Kőszegi Erzsébet ötvenéves, Baricza Mihály – Baricza Mihályné Pataki Erzsébet és ­Beck László – Beck Lászlóné Kaszala Mária hatvanéves házassági évfordulójára került immáron hivatalosan is pecsét. Elsőként Vargáné Kaiser Katalin polgármester köszöntötte a megjelenteket.

Virággal, emléklappal köszöntötte az önkormányzat a házaspárokat

Nem minden embernek adatik meg, ilyen sok éven át tartó megbecsülés és szeretet, hogy összetartozásukat ennyi idő után újra megerősíthessék. A közös évek, a sok együtt és családi körben eltöltött idő emléke ezekben a pillanatokban is boldogsággal, szeretettel tölti meg a szíveket – hangsúlyozta Vargáné Kaiser Katalin polgármester, aki maga is az ünnepeltek közé tartozott. A folytatásban Német Irma énekes műsorát hallgathatták a résztvevők, majd Domokos Edina anyakönyvvezető is köszöntötte a jubiláló párokat.

Baricza Mihály és felesége 60 év után megerősítették fogadalmukat

Elmondta, hogy az életben vannak események, amikor elfeledve a gondokat, átadhatjuk magunkat a pillanat varázsának. Ez most ilyen esemény. Ma lepereg a 25, 30, 50 és a 60 évvel ezelőtti nap, amikor igaz hittel álltak az anyakönyvvezető előtt. Az emlékezetes nap óta évtizedek teltek el, s az évek igazolják, hogy jól választottak társat. Már tudják, hiszen életükkel bizonyították, hogy annak idején felelős ígéretet adtak és kaptak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában