Dunaújvárosi Kamara

2024.06.11. 13:00

Dunaújvárosi vállalkozók figyelmébe: Hamarosan választhatnak

Hamarosan tisztújításra kerül sor a Dunaújvárosi Kamaránál, ennek előkészítése már elkezdődött.

Fekete Györgyi

Elkezdődött az előkészítése a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál a soron következő tisztújítás előkészítésére. Az idén jár le az előző tisztségviselők mandátuma, így a nyár végén  új választásra kerül sor.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény értelmében 2024-ben tisztújításra kerül sor. A gazdasági kamara küldöttei, a testületi szervek tagjai, valamint a kamara elnöke és más választott tisztségviselők 4 éves időtartamra választhatók meg, és újraválaszthatók.

A törvényi előírásoknak megfelelően elkészült a választási névjegyzék és a tagjegyzék, melyeket 2024. június 10-től június 24-ig lehet megtekinteni a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara irodájában (Dunaújváros, Latinovits Z. u. 10.) és a hivatalos honlapon (dkik.hu). A közzétett választási névjegyzék és a tagjegyzék tartalmával összefüggésben kifogással lehet élni a törvényben meghatározott módon. A választási névjegyzékkel és tagjegyzékkel kapcsolatos kifogást a 15 napos közszemlére tétel időtartama alatt írásban kell a kamara elnökségével közölni, amely az alaptalannak tartott kifogást legkésőbb a beérkezést követő 3 napon belül átteszi a Székesfehérvári Járásbírósághoz.

A választási névjegyzékben szereplő gazdálkodó szervezetek tagozatokban választják meg a kamarai küldötteket, mely szavazati jogukat kizárólag a választási névjegyzékben szavazásra jogosult személyként feltüntetett személy útján gyakorolhatnak. Minden gazdálkodó szervezetet egy szavazat illeti meg.

A kamarai tagjegyzékben szereplő, legalább egy éves kamarai tagsági viszonnyal rendelkező gazdálkodó szervezetek választhatók kamarai tisztségre, amennyiben a tagsági jogviszonyból származó kötelezettségeiknek eleget tettek.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara 2024. augusztus 27-én 10 órától összevont tagozati ülés keretében tagozatonként (ipari, kereskedelmi, kézműipari) külön-külön jelölő és küldöttválasztó tagozati ülést tart a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházában (Dunaújváros, Latinovits Z. u. 10.)

A megválasztott tagozati küldöttek tagozati értekezletének időpontja: 2024. augusztus 27. 12 óra.

A Tisztújító Küldöttgyűlésre 2024. szeptember 2-án 10 órakor kerül sor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!