fórum

2019.08.07. 07:00

Rendhagyó lakossági fórum: folytatni a megkezdett munkát

Rendhagyó lakossági fórumra jöttek el városunk 10. választókerületének lakói tegnap az óvárosi Széchenyi Pékség elé. Az érintett közösségek lakóival együtt a város vezetése is jelentős „erőkkel” érkezett.

Várkonyi Zsolt

20190802 Dunaújváros Óváros képviselőjelöltjei sajttáj Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

A fórumot megtisztelte városunk polgármestere, Cserna Gábor is, akivel együtt eljött Hingyi László, a körzet jelenlegi képviselője, Mészáros László, aki a terület kormánypárti jelöltje, és Palkovics Katalin, a szomszédos, 9. körzet képviselőjelöltje is.

Nos, a fórum valóban rendhagyó volt, hiszen gyakorlatilag a hivatalos tájékoztató helyett egyéni, egyedi kérésekkel fordultak a polgármester, a képviselő és képviselőjelöltek felé, akik készséggel állták a kérdések, kérések sorát, részben megválaszolva, részben megoldást kínálva azokra. Talán a bizalmat erősítve az egyik leghitelesebb mondat épp a választókerület képviselőjelöltjével kapcsolatban hangzott el: „Reméljük, hogy lesz olyan, vagy még jobb!” Mármint Mészáros László még jobb lesz, mint a jelenleg regnáló, de a választásokon már jelöltként nem induló ­Hingyi László. Mindenesetre ­Hingyi László bízik abban, hogy a megkezdett munka folytatása Mészáros László személyében kellő garanciát jelent arra, hogy a kormány és az önkormányzat által finanszírozott beruházások, fejlesztések megvalósulnak.

A rendhagyó lakossági fórum a helyiek problémáinak meghallgatásával kezdődött. Cserna Gábor (b) az óvárosi helyszínen
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Ami a konkrét feladatokat illeti, a képviselőjelölt elmondta, hogy a lakosság véleményének meghallgatása, figyelembevétele továbbra is a bizalom megtartásának alapja. Elmondta, hogy folyamatban van és hamarosan befejeződik a több települést, így a városunk északi lakóparkját is érintő csatornaberuházás. Táborálláson megoldást találtak a csapadékvíz-elvezetésre, ezután ott is megkezdődhet a csatornaberuházás. Ezek elkészülte után nyílik lehetőség arra, hogy a település ezen részein is szilárd útburkolatot kaphassanak az utcák. A Lebuki patak egykori gyalogoshídja is visszakerülhet a helyére, így az itt élő emberek rövidebb úton juthatnak el szeretteik sírjához a temetőbe. A Béke II városrész egy közösségi helyiséggel gazdagodik, amely a 8. és a 10. körzet polgárainak is rendelkezésére fog állni, ahol lakógyűléseket, körzeti megbízotti fórumokat, s kisebb családi rendezvényeket is lehet majd tartani. A Modern Városok Program forrásai is rendelkezésre állnak, amelyekből egyrészt megvalósul a ­Mombach-kúria és környezetének teljes felújítása. A Pentele Klubház, amely hat önszerveződő közösségnek és számos helybéli eseménynek is otthont ad, szinte teljes egészében megújult, ­várhatóan augusztus végére megnyílik a nagyközönség előtt is.

Szabó Teri néni és Mészáros László a nyílt lakossági fórumon

A pálhalmai lakóterület közigazgatásilag a város része, ahol a BV-vel szorosan együttműködve ez év szeptember és október közepe között újra kinyithat a helyi ABC, ahol a jól megszokott árucikkekkel együtt friss péksütemény is kapható lesz.

A térfigyelőkamera-rendszer telepítése ebben a körzetben is a lakók biztonsága érdekében történik, hamarosan élesítve lesznek a Szabadság úton és a Pince sor óváros felőli részén is.

Emlékeztetőül talán még annyit, hogy az Árpádházi Szent Erzsébet Idősek Otthonainak óvárosi, Magyar úti II. számú gondozási központját most tavasszal adták át új formájában.

A terület bejárása is rendhagyó volt

Mindenesetre magam is rákészültem a fórumra, hiszen előtte egy rövid területbejárásra kértem Mészáros Lászlót, aki készséggel állt rendelkezésre. Az egyébként erősen tagolt ­választókerület valamennyi ­részében megindultak és folytatódni fognak a fejlesztések, amelyre útitársam személye a választók számára is kellő garanciát jelent. Egyértelművé vált számomra az, hogy napjainkban egyre több megmondóember van és bizony egyre kevesebb megoldó ember. Mészáros László ez utóbbiak közé tartozik. Pontosan tudja, mit akar, ismeri a lehetőségeket és a hozzá rendelhető megoldásokat.

Mészáros László 1973 óta él Dunaújvárosban, mindig – korábban vállalkozóként, jelenleg a kórház biztonsági vezetőjeként – az emberekért, a közösségért, a városért dolgozott. A továbbiakban is szeretné ezt tenni a város legnagyobb, 10-es számú választókerületében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában