Vasmű úti munkálatok

2019.07.05. 11:00

Látványos fázis a felújításban – videóval

Tóth Alexandra

Pont egy hete kezdték el az előkészületeket a Vasmű út felújítását érintő munkálatok kapcsán. Múlt pénteken még csak a forgalomváltozást jelző táblákat helyezték ki, mára pedig már az aszfaltburkolat jelentős részét felmarták a gépekkel.

A teljes szintvezérlésű, lánctalpas aszfaltmaró gép gyorsan és tisztán marta fel az aszfaltot, az eltávolított burkolat azonnal gépkocsira került. A méretes munkagépet a kivitelező cég dolgozói követték, akik a berendezés zavartalan működését segítették. A munkát gyorsan és biztonságosan végezték a beruházást kezelő cég által megbízott útépítő társaság munkatársai, a folyamat nem okozott fennakadást a közlekedésben.

A város autósai már alkalmazkodtak a megváltozott forgalmi viszonyokhoz, a Vasmű úton Megállni tilos!-táblák, Útépítés! feliratú kordonszalagok és zsákutcát jelző közlekedési tábla jelzi, hogy a szakaszon munkálatok folynak, amelyek forgalmirend-változásokat igényelnek. A Vasmű út felújításának 1. üteménél járunk, ami – ha ebben az ütemben haladnak a munkások és az időjárás sem akadályozza őket – feltehetően hétfőre befejeződik, és életbe lép a II/A ütem, amikor a forgalmat az út két belső sávjába terelik. A mentők a II/A ütemben a Vasmű út irányába, a Kossuth Lajos utcát tudják használni. A II/B ütemben a Kossuth Lajos utca csatlakozását lezárják, és a Kodály Zoltán utca felé tudnak közlekedni az autósok. A Bartók Béla téren a Bartók kamaraszínház előtt a három pollert ideiglenesen eltávolítják. A Babits Mihály utca a Kossuth u. –Bartók B. tér–Május 1. u.–József Attila utca felől lesz megközelíthető. A II. ütem várhatóan 1 hónapig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában