katasztrófavédelmi ismeret

2019.04.17. 12:00

Tudásukkal versenyeztek a diákok

Huszonnégy csapat részvételével zajlott a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny székesfehérvári területi fordulója április 16-án a Bregyó közi Ifjúsági Szabadidő Központban.

fmki

A felmenő rendszerű vetélkedőt hagyományosan minden tavasszal megrendezik. A verseny elsődleges célja az ifjúság katasztrófavédelmi ismeretinek bővítése, a veszélyhelyzetekben alkalmazható alapvető információk elsajátítása.

A versenyzőknek hét állomáson kellett megoldaniuk a feladatokat a többi között az árvízi védekezés, a veszélyesáru-szállítás, az elsősegélynyújtás, valamint a közlekedésbiztonság és baleset-megelőzés témakörében. Az ügyességi feladatok között ezúttal sem maradt el a mocsárjárás és a tűzoltóság témakörében a puttonyfecskendővel történő célba lövés. A tudáspróbán minden csapatnak egy ötvenkérdéses elméleti tesztet is ki kellett töltenie. Mindkét kategóriában az első három helyezett indulhat az április 24-ei megyei döntőn.

Az évről évre visszatérő vetélkedő lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek tudatosan készüljenek fel a veszélyhelyzetek megelőzésére, természeti és a civilizációs katasztrófák hatása elleni védelemre, és nem utolsó sorban a megszerzett tudás birtokában balesetek, rosszullétek, tűzesetek során segíteni tudjanak bajba jutott embertársaiknak. A feladatok szakszerű végrehajtását a témakörökhöz illeszkedően a katasztrófavédelem munkatársai mellett a rendőrség, a mentőszolgálat, a vöröskereszt, a vízügyi igazgatóság és a Fehérvári Tűzoltó Egyesület képviselői koordinálták.

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában