dszc info

2019.04.17. 17:00

ÁSZÉV- döntőben

Április 8-9-én Szolnokon harmadik alkalommal rendezték meg az ÁSZÉV országos döntőjét, melyen a Rudas iskolát Kovács Vivien, Sós Luca és Kovács Máté 12. évfolyamos, sport ágazatos tanulói képviselték.

duol.hu

A verseny elődöntőjét március 5–én rendezték meg, ahol interaktív feladatok megoldása után a legjobb húsz versenyző jutott tovább az országos döntőbe.

Az országos döntőn írásbeli feladatlap kitöltésével és az azt követő szóbeli felelettel mérték össze a résztvevők tudásukat, ezzel „szimulálva” az emelt szintű komplex szakmai érettségi vizsgát.

Az írásbeli feladatsor két részből állt. Az elsőben egészségügy (anatómia) és sportegészségügy témakörből álló feladatokat oldottak meg a döntősök, míg a második rész az edzéselmélet, gimnasztika témakör feladatait tartalmazta. Az írásbeli dolgozat eredményeinek megtekintése után került sor a szóbeli feleletekre. Ekkor minden versenyző ugyanazon A és B tételből felelt, az összehasonlíthatóság megkönnyítése érdekében..

Fotó: dszc

A verseny 2019. április 12–én eredményhirdetéssel zárult, ahol iskolánk tanulói szép sikereket értek el: Kovács Máté második, Kovács Vivien harmadik és Sós Luca kilencedik helyen végzett az országos rangsorban.

Gratulálunk a versenyző diákoknak és felkészítő tanáruknak, Kecskeméti Andrea tanárnőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában