Így írtok TI

2018.12.09. 17:00

Önbizalomhiány

A környezetemben többen szenvednek önbizalomhiánytól. Nem hisznek magukban, eredményeikkel nincsenek megelégedve, és mindig a tökéletesnek próbálnak megfelelni.

Ráduly Cintia 11/2. Lorántffy szakközépiskola

Fotó: Pixabay

Sokan azért nem fogadják el magukat, mert nem olyan alkatúak, mint a többiek, bár szerintem ettől még lehetnek ugyanolyan szépek. A barátaim között is vannak önbizalomhiányosak. Van, aki csak azokkal tud élő szóban beszélgetni, akikkel jóban van. Az interneten viszont nyíltabb mások felé, szívesen beszélget. Ez persze mindenkinél így van, de ennek megvan a hátránya is: nem mindenki olyan valójában, mint a neten. Van olyan barátom is, aki mindenkinek meg akar felelni, és hát valljuk be, ez teljesen lehetetlen.

Egy párkapcsolatban sem az fog számítani, hogy milyen az alkatod, és hogy mennyire vagy tökéletes, hanem hogy milyen a személyiséged, és hogy mit tükröz a szemed vagy a mosolyod.

Persze ezt sokan nem hiszik el, és úgy gondolják, hogy úgyse kellenek senkinek, pedig ez szerintem nem így van. Amikor a barátnőmet egy fiú megdicséri, nem hiszi el neki, pedig lehet, hogy őszinte az érdeklődése. Van olyan lány is, aki annyira nem bízik a fiúkban, hogy egy kalap alá veszi az összeset, pedig ezt nem kellene, hiszen nem lehetünk egyformák. Elég sok lány a tökéletes fiúra vágyik, de ilyen sincs!

Az én tanácsom az, hogy higgyél magadban! Mindegy, hogy neked rövid a hajad, a másiknak hosszú, vagy éppen teltebb vagy vékonyabb vagy, neki kockás a hasa, a másiknak meg nem, mert nem ezeket kell nézni egy kapcsolatban. Úgy lehetsz jó, ahogy vagy, ha tisztában vagy önmagaddal, és a másik ember felé is megértéssel fordulsz.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában