Szeretetben, lélekben feltöltődve készültek advent harmadik vasárnapjára

2018.12.19. 12:00

Egyházzenei koncert a templomban

December 14-én, pénteken a mezőfalvi római katolikus templomban tartotta éves koncertjét a Mezőfalvi Női Kar és a Petőfi Sándor Általános Iskola Hangvirág Kórusa. Szülők, rokonok és érdeklődők előtt különleges darabokat is előadtak, néhány számban gitárkísérettel.

Horváth László

Csodálatos és bensőséges hangulatú koncert után Balogh Tímeát, az együttesek vezetőjét kérdeztük a műsorról és az eltelt évről.

– Éppen egy esztendeje lépett fel először a vezetőváltás után a Mezőfalvi Női Kar szintén a karácsonyi koncert alkalmával. Az azóta eltelt időt a folyamatos átalakulás jellemezte. Szeretnénk közelebb vinni az emberekhez ezt a műfajt, amit örökletes célként követünk – mondta lapunknak Balogh Tímea, a Mezőfalvi Női Kar és az iskola gyerekkórusának vezetője. Célunk, minél több embert bevonni az éneklés örömébe a korosztályoktól függetlenül.

Mezőfalvi Női Kar és a Petőfi Sándor Általános Iskola Hangvirág Kórusa Nagy Richárd gitárkíséretével hozott áldott, szép adventet
Fotó: Horváth László

Megítélésünk szerint nagyszerű dolog egy csoporthoz tartozni, esetünkben a zene nyelvén kommunikálni. Az idei repertoárban könnyed darabokat szerepeltettünk, amelyben erdélyi református énekek feldolgozását, Pintér Béla összeállításait, illetve magyar nyelvű fordításban több angol dal feldolgozását hallhatták a jelenlévők. Külön öröm volt számunkra, hogy néhány szám erejéig Nagy Richárd református lelkész kísérte gitáron az énekkarokat, ezzel is különleges hangulatot, hangzást adva a rendezvénynek. Remélhetőleg a hallgatóság is feltöltődött lélekben és szeretetben advent harmadik hétvégéjéhez közeledve. Mi pedig ezzel a műsorunkkal kívántunk kellemes ünnepeket!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában