indulás előtt tájékozódjanak

2018.10.19. 13:00

Ismét megváltozik a közlekedés a temetőnél

Az előző évekhez hasonlóan a mindenszentek ünnepe és a halottak napja miatt forgalmirend-változás lesz a dunaújvárosi köztemető környékén.

Pekarek János

A Temető utca és a Vadvirág utca kereszteződésénél „Behajtani tilos! Kivéve busz és taxi” közúti jelzőtáblákat helyeznek ki. A Frangepán utca és a Páskom utca kereszteződésében „Egyirányú forgalmi út” jelzőtáblát, valamint parkolást szabályozó táblákat helyeznek ki.

Ezek alapján a Temető utcáról a Frangepán utca felé lehet továbbhaladni, amíg a temetőt elhagyva a Temető utcán kell végigmenni, ezzel is biztosítva a megnövekedő forgalom minél gyorsabb haladását, valamint a gépjárművek parkolását.

A forgalmi rend október 31-én, szerdán reggel 8 órakor lép hatályba, november 5-én, hétfőn reggel 8 órakor áll vissza az eredeti forgalomszabályozás.

Hagyományosan rendőrök, polgárőrök segítenek a temetők környékén
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Ezen időszak alatt mind a rendőrség, mind a polgárőrség a jelenlétével segíti a gépjárművek zavartalan közlekedését. A gépjárművel érkezőktől azt kérik, hogy a jármű utasterében látható helyen semmilyen értéktárgyat ne hagyjanak!

Ugyanezen időszak tartama alatt a Magyar út, Petőfi út, Tolsztoj utca csomópontjában, a volt Szórád Márton Általános Iskola előtti gyalogosforgalmat biztosító jelzőlámpa, valamint a Magyar út, Park Center csomópontban a közlekedési jelzőlámpák sárgán villognak majd. A november eleji megemlékezések alkalmával hagyományosan a parkolás jelenti a legnagyobb gondot az autósok számára a temető környékén: a szabályok betartásával ez mérsékelhető!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában