emléktorna

2018.09.29. 19:00

Született egy remek ötlet, amit tett követett

Az Ongai Gábor emlékére megrendezett augusztusi kézilabdautánpótlás-emléktorna után tegnap Pálhalmán rendezték meg az I. Ongai Emléktornát labdarúgás sportágban.

Jankó Árpád

 

Ongai Gábor rendőr őrnagy 2018 áprilisában 43 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt. Gyászolta felesége, Ongainé Dzsugán Viktória, két gyermeke, Lili és Gábor, valamint a családon kívül a dunaújvárosi rendőrkapitányság állománya. Az emléktorna szervezéséről Tóth Imre, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja adott tájékoztatást. – Mivel Ongai Gábor a sport, a labdajátékok nagy barátja volt, jött az ötlet a rendőrkapitány, Suszter Tamás alezredes és a városi labdarúgó-szövetség elnöke, Kalácska András részéről: rendezzék meg labdarúgásban az I. Ongai Emléktornát.

Az ötletet tett követte, és tegnap tizennégy csapat mérkőzött meg. Köztük volt az Ongás FC, amelyet Gábor testvére, Zoltán állított össze. – Barátaimból, volt csapattársakból állt össze a gárdám. Öcsém elvesztésekor érzett fájdalom után most látva a tornán résztvevőket, örömmel tapasztalom, milyen sok embert megmozgatott ez az esemény.

Suszter Tamás alezredes, a kapitányság vezetője:

– Hatalmas megrendülést okozott Gábor halála. Egy nagyszerű embert, munkatársat veszítettünk el. Soha nem feledjük jókedvét, az életigenlését, amely jellemezte őt. Régebben sportolt, focizott, ezért is örültünk ennek az emléktornának, amelyből hagyományt szeretnénk. A sportpályán történő találkozások mellett természetesen a család támogatása is nagyon fontos számunkra – nyilatkozta Dunaújváros rendőrkapitánya.

Ongai Gáborról

Az özvegy, Ongainé Dzsugán Viktória nyilatkozata az emléktorna színhelyén:

– Kifejezni nagyon nehéz, mit jelent számunkra Gábor elvesztése. Annyi biztos: a családomnak a támogatás mellett a lelki együttérzés, a szívből jött szavak, a bánatot enyhítő gondolatok, a szeretet sokkal többet ér. Eszembe jut Gábor ars poeticája, bölcsessége: nem szabad elfelejteni, hogy mindenkivel meg lehet találni a hangot. Ez a gondolkodásmód adta neki a végtelen derűt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában