jó hírek

2018.09.25. 19:26

Szatyorka szerető gazdira vár – Frissítve!

A Petőfi utcában, egy fa tövébe rakták ki a kölyökkutyát.

Tóth Alexandra

A közösségi média erejének köszönheti az életét Szatyorka, a 6-8 hetes kistestű keverék szuka kutyababa. A Petőfi utca 50. előtt egy fa tövében, egy szatyorba rakta ki előző „gazdája”, híre gyorsan terjedt a Facebookon.

Beteg, pici és nagyon aranyos kislány
Fotó: Balla Tibor

A kiskutya felmentő serege a szerkesztőségből érkezett, valamennyi kollegánk azon volt, hogy a bőrbeteg kisállat kellemes környezetben, melegben, finom húskonzerv és tiszta víz mellett várja azt a jólelkű ideiglenes vagy végleges befogadót, akinél szerető családra találhat. A dolog nem egyszerű, hiszen sajnos mindennapos hír, hogy akár egész almot is kiraknak az út szélére, és a makkegészséges csöppségek is nagyon nehezen találnak gazdára a számtalan megosztás, hírverés és lelkes önkéntes kutyarajongó ellenére is. Pláne akkor, ha az eb ráadásul még beteg is. Szatyorka bőrbetegsége a teljes feje búbján, a háta közepén és a mellkasán is kopasz foltokat okozott, ami viszket és fáj is neki egyszerre.

Viszont úgy tűnik, helyzete egyelőre megoldódott és jó kezekbe került. Megmentésének és elhelyezésének történetét a csütörtöki számunkban részletezzük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában