Zakatoló felesek

2018.09.11. 17:30

Az újvárosi kötődésű Kácser Zita ismét győzött a félmaratonon

Szeptember második vasárnapján 33. alkalommal rendezték meg a Wizz Air Budapest Félmaraton méltán népszerű rendezvényét, amely az idei országos bajnokság és egyben a Székesfehérváron zajló csapatbajnokság része is volt.

duol.hu

A rendezvény az idény rekord számú érdeklődőt vonzott: 79 ország 2600 futóját köszöntötték a Budapest Félmaraton új állomásán, ezen túlmenően több mint 900 magyar településről – köztük számosan Dunaújvárosból – érkeztek a résztvevők.

A 21 kilométeres út az ELTE lágymányosi campusától indult, budapesti rakpartokon haladt a mezőny, átszelve a Margit-szigetet, és rálátást engedett Budapest számos látványosságára, impozáns épületére. Testközelből csodálhatták meg a futók Budapest hídjait, a budai várat, a Várkert Bazár épületegyüttesét, a Gellért-hegyet, az Országházat és még sok mást. A Duna hömpölygő vizének látványa, a hullámokon megcsillanó napfény mindvégig elkísérte őket.

Budapest, 2018. szeptember 9.
A 33. Wizz Air Budapest Félmaraton résztvevõi a Valdemar és Nina Langlet rakparton 2018. szeptember 8-án.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a kora szeptemberi nyári nagy meleg többször is megviselte a résztvevőket, ezért a szervezők nem csak helyszínt váltottak, hanem kezdési időt is, a reggel nyolc órai indulással.

A Wizz Air Budapest Félmaraton leggyorsabb futója a Benedek-Team színeiben versenyző kenyai Mathew Kosgel lett 1:06,48-as idővel, a dobogón az ob-győztes Csere Gáspár (1:07,13) és Jenkei Péter (1:07,29) követte.

A női mezőnyben az abszolút sorrend egyben az ob-sorrend is, Kácser Zita (1:17,47) mögött Gulyás Vera (1:19,38) és Szabó Nóra (1:19,52) volt a leggyorsabban célba érő.

A hazai futósport helyi követői is örülhettek, hiszen a dunaújvárosi kötődésű Kácser Zita nyerte a nemzetközi versenyt, aki 1 óra 17 perc alatt teljesítette a távot. Képünk előterében a címvédő bajnoknő Fotó:Kácser László

A volt dunaújvárosi atlétanő Kácser Zita debreceni színekben címvédőként állt a rajthoz (edző: Benedek Zsolt). Eleinte együtt ment a mezőnnyel, benne klubtársával, Gulyás Verával, majd a kilencedik kilométer után rákapcsolt, és nem bízva a véletlenben, utcahossznyi előnyt szerzett. Ezt követően már nyugodt, élvezetes futással, számottevő előnnyel (2 perc) ért célba – már sorrendben negyedik alkalommal elsőként – e patinás versenyen. Zita ezzel az előző nap Székesfehérváron megnyert 3000 méteres akadály-győzelmével két aranyéremmel segítette a DSC-SI–NYSC kettős csapatát a bronzéremhez. Mindezekről az egykori legendás atléta és tréner, Kácser Zoltán tájékoztatta lapunkat.

Fontos kiemelni, hogy ezen a szinte már európai szintű közösségi futóversenyen számos újvárosi és város környéki sportember is részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában