megnövekedett egészségi kockázatok

2018.08.03. 18:30

Meghosszabbították a hőségriadót!

2018. augusztus 05-én éjfélig meghosszabbította a II. fokú hőségriasztást dr. Kovács Attila főosztályvezető.

duol.hu

Budapest, 2018. július 30. A szökőkút közelében felfrissülést keresők a Széll Kálmán téren 2018. július 30-án. A rendkívüli és tartós hőség miatt országosan életbe lépett a hőségriadó, a vörös kód. A napi középhőmérséklet helyenként a 27 Celsius-fokot is meghaladhatja, a legmagasabb hőmérséklet 35 Celsius-fok is lehet.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzését és az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai javaslatát figyelembe véve dr. Kovács Attila országos tisztiorvosi feladatok ellátására jogosult főosztályvezető a korábban kiadott II. fokú hőségriasztást 2018. augusztus 05-én vasárnap éjfélig meghosszabbította, az ország egész területén.

A hőségriasztás meghosszabbítását a tartósan magas hőmérséklettel együtt járó, megnövekedett egészségi kockázatok teszik indokolttá. Az előrejelzési adatok lényegi változása esetén további hosszabbítás is előfordulhat. – Olvasható a Szent Pantaleon Kórház weboldalán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában