élménygazdagon

2018.07.04. 09:00

Állati hetet tartottak Kulcson

Az idei évben a kulcsi Fekete István Általános Iskola és AMI tanulóinak lehetőségük adódott többféle táborban is részt venni a nyári szünetben.

Csuszné Pomóthy Krisztina

A gyerekek nagy örömmel látogattak a Kutyapanzióba, itt megtudták hogyan kell gondozni és nevelni az állatokat

A művészeti tábort Töltésy Ildikó és jómagam, Csuszné Pomóthy Krisztina vezettük.

A tábornak a kulcsi faluház adott otthont. Köszönet ezért Hegedűs Andreának és mindenkinek, aki segített valamilyen formában.

Húsz gyermek vett részt az egyhetes eseményen, amelyet 2018. június 25–29. között rendeztünk meg.

A gyerekek nagy örömmel látogattak a Kutyapanzióba, itt megtudták hogyan kell gondozni és nevelni az állatokat

Igyekeztünk színessé tenni a mindennapokat, de nem csak aszfaltkrétával és dekorfestékkel. Lehetőségünk nyílt – nagy örömünkre –, hogy látogatást tegyünk a Biber Vera által vezetett Kutyapanzióba. Sokfajta kutyát láthattunk, amelyek igazi jó „diákként” megmutatták tudásukat. Megismerkedtünk a lakhelyükkel, s hogy miként kell gondozni, oktatni, nevelni azokat. Megtudtuk, hogy miként válhatunk igazi, felelősségteljes állattartókká.

A következő napon Nádori Erika kutyaterapeuta látogatott el hozzánk két kedves kutyájával: Szürke hátú, Fehér foltos, Tibeti Terrier Adéllal, és Nutella off Fajtamentő Forioza Fruzsinával
Fotó: amatőr felvétel

 

A következő napon Nándori Erika kutyaterapeuta látogatott el hozzánk két kedves kutyájával: szürke hátú, fehér foltos, tibeti terrier Adéllal, és Nutella off Fajtamentő Forioza Fruzsinával. Sok érdekes feladatot mutattak be a kutyusok Erika irányításával. A gyerekek testközelből is megismerkedhettek a két figyelmes és érzékeny ebbel, és lelkileg is közel kerülhettünk egymáshoz. Megint bebizonyosodott, hogy az ember egyik legjobb és leghűségesebb barátja a kutya! Öröm volt látni, hogy milyen féltő, védelmező, szeretetteljes szándékkal közelítettek a gyermekek felé. A sok kreatív feladat után néha beiktattunk egy kis játszótéri mókázást és a zongora megszólaltatásával Richard Claydermann vagy éppen Mozart dallamaira közösen lazítottunk egy kicsit.

Reméljük, igazán nagyszerű és élménygazdag hetet tudtunk biztosítani tanítványaink számára! Jó volt még egy kis időt programokban gazdagon, együtt eltölteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában