Rutin, motiváltság és szemfülesség kellett hozzá

2018.06.01. 11:52

Közösen sikerült a tolvajokat ártalmatlanná tenni a Parázson

Ahogyan arról már hírt adtunk, a Parázs Varázs családi hétvégén a rendőrség, a polgárőrség és a felügyelő biztonsági cég összefogásával sikerült egy tolvaj bandát ártalmatlanná tenni. Cserna Gábor polgármester ez ügyben sajtótájékoztatót hívott össze csütörtökön.

Balla Tibor

Cserna Gábor polgármester (középen) a város borával köszönte meg a munkájukat Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A tájékoztatón Cserna Gábor mellett megjelent Suszter Tamás alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője, Takács Titusz, a Tolna-Őr Kft. ügyvezetője, Szabó Norbert, a Tolna-Őr Kft. kivonuló szolgálatának tagja, Peczen Antal, a Pannon Polgárőrség elnöke, Salpauerné Varga Éva a Pannon Polgárőrség titkára, és Kiss András, a Tourinform iroda ügyvezető igazgatója.

Cserna Gábor polgármester (középen) a város borával köszönte meg a munkájukat Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A polgármester elmondta, hogy a városlakók és az idelátogatók visszajelzése alapján kijelenthető, hogy egy sikeres rendezvényen vagyunk túl. Megköszönte a Tourinform iroda dolgozóinak a sikerhez vezető munkáját. Mint mondta, a rendőrkapitány és Kiss András ügyvezető már vasárnap kora reggel tájékoztatta az incidensről, hogy városi rendezvényekre szakosodott tolvajokat fogtak el. Idézte a rendőrségi közleményt: a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság többrendbeli lopás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 26 éves és egy 35 éves nagyvenyimi, valamint egy 38 éves előszállási lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján a három férfi május 27-re virradóan egy dunaújvárosi rendezvény helyszínén, az ott felállított sátrakból mobiltelefon készülékeket, laptopot, grillező berendezést, valamint a működtetéséhez szükséges tartozékokat, illetve több üveg szeszes italt tulajdonított el.

Rutin, motiváltság és szemfülesség kellett hozzá

 

Összehangolt munka

Cserna Gábor a rendőrség munkája mellett kiemelte a polgárőrök, illetve a Tolna-Őr Kft. dolgozóinak a tevékenységét, amihez „kellett egyfajta rutin, motiváltság és szemfülesség”, hogy fülön csípjék az elkövetőket. Mint mondta, a sajtótájékoztató apropóját az az összefogás adta, ami ebben az ügyben megvalósult. Hangsúlyozta, hogy nagyon fontos az a munka, amit a város polgárőrségei végeznek, és a továbbiakban is számíthatnak a város támogatására. A polgármester köszönetét fejezte ki az ügyben résztvevő valamennyi szervezetnek a gyors és hatékony közreműködésért. Suszter Tamás rendőrkapitány ugyancsak köszönetet mondott a Parázs Varázs előkészítésében és biztosításában végzett összehangolt munkáért. Külön köszönetet mondott Szabó Norbertnek, a Tolna-Őr Kft. kivonuló szolgálata tagjának, aki értesítette a rend­őrséget, akik aztán három gépkocsi szemléjét kezdhették meg. Mint mondta, nagyon sok tárgyat foglaltak le, melyek hamarosan visszakerülhetnek tulajdonosaikhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában