Fáklyás felvonulással búcsúztak

2018.05.14. 13:49

A Dunaújvárosi Egyetem végzős hallgatói a hagyományos szalamanderen vonultak

Elbúcsúztak a várostól, az alma matertől pénteken a valétálók.

Balla Tibor

Avalétálók sorfalat álltak a Városháza téren Fotók: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaújvárosi Egyetem végzősei az ősztől a helyükbe lépő elsősökkel, a balekokkal közösen elénekelték az iskola szakhimnuszait, majd Izsák Máté, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke tartott beszédet a búcsúzók számára. „Önök a selmeci szellem örökösei, a világon egyedülálló hagyomány ápolói. E tradíciók formálták önöket. A vidámság, a barátság, a közösségtudat, a hivatásszeretet, a hazaszeretet jobb emberré tette valamennyiüket. Ez a viselkedés, az ilyen kiállás példaértékű és követendő a mai világban – fogalmazott. Ezt követően Fülöp Lehel valétaelnök mondott búcsúbeszédet.

 

 

A menet mindezek után fáklyákkal a kézben elindult a Dózsa György úton egészen a Szórád Márton úti kereszteződésig, ahol rákanyarodva a Szórád Márton útra, tért vissza az alma mater felé.

Az Egyetem F épülete előtt meghallgatták dr. András István rektor beszédét, majd közösen elénekelték az odaillő búcsúzó nótákat, illetve dr. Molnár László emlékére el­énekelték a Tavaszi Szél című dalt. A Himnusz hangjai zárták az estet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában