UNIÓS PÉNZEKBŐL

2018.05.15. 10:30

Május végére elkészülhet a pusztaszabolcsi piac

Már dolgoznak az őstermelői piac kialakításán, amelyet május vége felé vehetnek birtokba a helyiek.

Bokros Judit

Az őstermelői piac és a hozzá tartozó parkoló helye

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A polgármesteri hivatallal szemközt, a Hagyományok Háza mögött, mellett lesz az őstermelői piac, amire igen nagy szükség van a városban. Eddig ugyanis a termelők többnyire közterületen árulták portékáikat. A piac kialakításának szükségessége nem is volt kérdéses, azt a testület egésze támogatta – tudtuk meg Csányi Kálmán polgármestertől. Mivel a Zöld város pályázat eredményére még várnak, s a tervezett közösségi tér is a közelben lenne, így a piacot úgy alakítják ki, hogy az illeszkedhessen a megálmodott beruházáshoz.

A megvalósításhoz uniós pályázaton nyertek pénzt Iváncsával közösen, Pusztaszabolcsnak 15 millió forint jutott. A helyszínen tizenhárom parkolóhely lesz, ezek alapozási munkálatait végzik a napokban. A hatszor tizenhat méteres piac fedett lesz, a burkolat térkő. Az árusok asztalokon árulhatnak majd a piacnapokon, amelyeket az előzetes tervek szerint csütörtökön és szombaton tartanának. A polgármester reméli, hogy a helyiek tényleg élnek a piacozás lehetőségével.

Az őstermelői piac és a hozzá tartozó parkoló helye
Fotós: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A városban egy másik, szintén uniós pályázati projekt is zajlik, méghozzá a csapadékvíz-elvezetés kapcsán. Erre három helyszínen nyertek közel 50 millió forintot. A legdrágább az Erkel utca helyrehozása. Ott a csapadékvíz megáll az út közepén, ezen a helyzeten kell változtatni. A munkálatokat helyi vállalkozóra bízták – mondta még Csányi Kálmán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában