Az ország sikere a megyeieké is

2018.04.09. 07:00

Az ünnepségen elismerést vehetett át a dunaújvárosi mentőállomás kollektívája is

Szijjártó Péter külügyminiszter volt az idei Megyenap fővédnöke. Köszöntőjét követően díszpolgári címeket és díjakat adtak át.

S. Töttő Rita

Szijjártó Péter külügyminiszter volt az idei Megyenap fővédnöke. Köszöntőjét követően díszpolgári címeket és díjakat adtak át. Fotós: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

– A béke és a biztonság pótolhatatlan értékeink – mondta köszöntőbeszédében Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a pénteki megyenapi díszünnepség megnyitóján, amelyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

– A Megyenap arról szól, mutassuk meg: ez a megye hisz magában, minden térsége és területe fejlődik, növekszik az itt élők szorgalmának köszönhetően. Azt se felejtsük el, hogy ehhez az elmúlt években minden támogatást, segítséget megkaptunk. Székesfehérvár ugyanis soha, megközelítőleg sem kapott annyi fejlesztési forrást, mint ezekben az esztendőkben a kormányzattól – fogalmazott Cser-Palkovics András polgármester.

Szijjártó Péter külügyminiszter volt az idei Megyenap fővédnöke. Köszöntőjét követően díszpolgári címeket és díjakat adtak át.
Fotós: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A Fejér Megyei Közgyűlés a művészet területén végzett sokoldalú értékőrző munkásságáért, valamint kiemelkedő képzőművészeti tevékenysége elismeréseként a Fejér Megye Díszpolgára kitüntető címet adományozta Nagy Benedek szobrászművésznek. Életműve, Fejér megye kulturális közéletében végzett munkája, továbbá példamutató emberi magatartása elismeréseként a posztumusz Fejér Megye Díszpolgára kitüntető címet Ütő Endre operaénekesnek ítélték oda. A kitüntetést özvegye, Ütő-Dávid Lenke vette át a megyei díszünnepségen.

Díjak az ünnep alkalmával

Dr. Berzsenyi Zoltán Díj: Kaszás Györgyné (posztumusz), dr. Lengyelfi Zsuzsanna

Fekete János Díj: dr. Szlávik Ferenc, Váradi Endréné

Gróf Klebelsberg Kuno Emlék-

érem: Pápay Ágostonné, Térmegné Nyári Katalin

Marosi Arnold Díj: Hutváger Pál, Nádorfi Gabriella

Németh László Díj: Göndör Károlyné, Zámbó Tibor

Dr. Paulikovics Elemér Díj: a Dunaújvárosi Mentőállomás kollektívája, Szoboszlai Zoltán

Pápay Ágoston Díj: Kiss Jánosné, Scheffer Tímea

Salamon Lajos Díj: Borsits László rendőr alezredes, Kovács József címzetes rendőr főtörzszászlós

Széchenyi Viktor Díj: Jüllich Ádám, Molnár Pál

Terstyánszky Ödön Díj: Bihari Róbert, Takács Mihály

Vörösmarty Mihály Díj: az Esthajnal Nyugdíjas Klub énekkara és a Cirbolya citerazenekar, Fekete Ildikó

Wekerle Sándor Díj: Fiedler Albertné, Markovics Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában