Arra büszkék, hogy építenek, fejlesztenek

2018.03.23. 11:30

Időkapszulát helyeztek el a leendő közigazgatási központnál Dunaújvárosban

Az időkapszula elhelyezésének ünnepsége azt is jelképezi, hogy újabb mérföldkövéhez érkezett az az építési, fejlesztési folyamat, amelynek eredményeként az egykori zöld rendelőt új közigazgatási centrummá alakítja át a kivitelező.

Körmendi Erzsébet

A megyénkben mostanáig tevékenykedő kormánymegbízottak, dr. Dorkota Lajos, dr. Galambos Dénes és a jelenlegi, dr. Simon László, valamint Dunaújváros polgármestere, Cserna Gábor, a Dunaújvárosi Járási Hivatal vezetője, dr. Kovács Péter közreműködésével, a városi és a térségi önkormányzati vezetők, kormányhivatali és járási hivatali vezetők, szervezetek és intézmények képviselőinek jelenlétében időkapszulát helyeztek el tegnap délelőtt a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatalának új székehelye, a leendő helyi közigazgatási centrum sarkánál.

Méltó körülmények, hatékony munka

Dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja hangsúlyozta, fontos, hogy Dunaújvárosban is méltó körülmények közé kerüljön az állami és a közigazgatási ügyintézés, elhivatott köztisztviselők megfelelő munkakörülmények között, még hatékonyabban, egy helyen intézhessék az állampolgárok ügyeit.

Dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke volt megyénk első kormánymegbízottja, aki áttekintette a kormányhivatalok és járási hivatalok létrehozásának kezdetétől máig terjedő időszakot, kiemelve, hogy ma már egyre több feladatot látnak el a szervezet egységei, ehhez pedig hely kell – az egykori zöld rendelő épületében pedig olyan központ várja majd az ügyfeleket, ahol nagyon sok mindent el tudnak intézni egy helyen. Építeni valamit több munkát igényel, mint lerombolni valamit, hiszen a rombolás csak egy mozdulat. „Arra vagyunk büszkék, hogy mi építünk!” – zárta gondolatait Dorkota Lajos.

Dr. Simon László, dr. Galambos Dénes, Cserna Gábor, dr. Dorkota Lajos és dr. Kovács Péter kézjegyükkel látták el a dokumentumot, amely szintén bekerült abba az időkapszulába, amit ünnepélyes keretek között helyeztek el az új közigazgatási centrum alapkőletételekor Fotó: ZsE/Dunaújvárosi Hírlap

Dr. Galambos Dénes or­szág­gyűlési képviselő 2014 áprilisát idézte fel, amikor felavathatták a dunaújvárosi kormányablakot, amely a legnagyobb az országban, most pedig annak az épületnek az időkapszuláját helyezhetik el, amely a járási hivatal székháza lesz a hazai és uniós forrásból megvalósuló felújítás, átalakítás után, még az idén. Sok sikert kívánt ennek megvalósításához.

„A zöld rendelő kalandregényének a vége felé vagyunk” – hangsúlyozta ünnepi beszédében Cserna Gábor, Dunaúj­város polgármestere. „A szemünk láttára vált az egykor jól működő egészségügyi intézmény romhalmazzá, és most tanúi lehetünk az újjáépítésének is.” A városvezető szerint jó ötlet volt közigazgatási funkciót adni ennek a belvárosi épületnek, és örömét fejezte ki, mert éltek a pályázat lehetőségével.

A polgármester a környékben lakók, az arra közlekedők türelmét és megértését kérte, hiszen mint minden építés, a zöld rendelő felújítása is jár kellemetlenségekkel. Bízik benne, hogy az ügyfelek igényeit minden szempontból kielégítő, huszonegyedik századi szolgáltató közigazgatási központot alakítanak ki, parkolókkal, méltó környezettel együtt.Körmendi

Elítéli a rémhírterjesztőket

Az eseményen dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő elmondta – elsősorban a térség polgármestereinek a megnyugtatására –, hogy valótlanság, amit a jobbikos Pintér Tamás állít. Ugyanis egyáltalán nem szándékoznak csorbítani az önkormányzatiságot, nincs mitől tartaniuk sem a kétezer, sem pedig az ötezer lélekszámnál kisebb településeknek. Mert azon dolgoznak, hogy a magyar közigazgatási rendszer minél jobb, egységesebb és ügyfélbarátabb legyen, azon, hogy miként tudnak számukra megfelelő forrásokat biztosítani. Elítéli a rémhírterjesztőket, nyomatékosította a képviselő, mint mondta, bármilyen hírt is hallanak erről az emberek, bármilyen levelet is kapnak az ellenzéktől a kistelepülési polgármesterek, az önkormányzati leépítés nem felel meg a valóságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában