Kitűnően céloztak az íjászok

2018.03.13. 11:00

Baracson tizenkét település, száz versenyzője állt lővonalhoz

A Baracsi Íjász Egyesület a napokban történelmi íjászversenyt szervezett a környékbeli, tradicionális íjjal rendelkező íjászok részére. Kulcs, Rácalmás, Dunaújváros, Solt, Dunavecse, Perkáta, Bölcske, Mezőfalva, Budapest, Kakasd, Kecskemét, Mór csaknem száz íjásza adott randevút egymásnak.

Horváth László

Pontozási művelet - száz íjász versengett Baracson Fotó: Horváth László

A verseny egyben gyakorlásnak is számított a közeljövőben Kunszentmiklóson megrendezendő országos bajnokság előtt – informálta lapunkat Balogh Csaba, a Baracsi Íjász Egyesület vezetője.

– A baracsi találkozón két körben rendeztük meg a versenyt, tíz-tíz – lőlap, technikai, ügyességi, 3D állat – céllal. Az első körben 5–15 méteren, a másodikban 10–25 méteren kellett a vesszőket minél pontosabban célba juttatni. Nyolc év alatti mini, továbbá gyerek, ifi és felnőttkategóriában versenyeztek az íjászok. Eredményhirdetésig távlövő bajnoksággal ütötték el az időt a versenyzők.

Pontozási művelet – száz íjász versengett Baracson
Fotó: Horváth László

A nap végén pedig remek helyezésekkel büszkélkedhettek a résztvevők. Gyerek kategóriában Marton Kristóf móri, felnőttkategóriá­ban Haklik Szabolcs dunaújvárosi íjász lett a legjobb. Szép eredmények születtek a különdíjasoknál is. A legtöbb pontot lövő elismerést a felnőttek közül a bölcskei Szalma József érdemelte ki 566 ponttal. Egyesületünk gyermek versenyzői szintén nagyon szépen teljesítettek. Jákli Péter és Molnár Niki harmadik, Jákli András negyedik, Szloboda Balázs ötödik helyezést ért el – mondta a vezető a baracsi íjászverseny rövid összefoglalójában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában