Wass Albert-felolvasónap lesz

2018.01.31. 08:30

Az idei összejövetelt február végén az evangélikus templomban rendezik

Ötödször rendezik meg a Wass Albert-felolvasónapot a városban február végén.

Pekarek János

A Wass Albert-felolvasónap szervezői: Stermeczki András (balra), Kásás Margit, Nyitrai Mihály, Horog László Fotó: Zsedrovits Enikő

Ismét lesz Wass Albert-felolvasónap városunkban: február 24-én reggel kilenc órától egy rövid déli áhítatnyi megszakítással este hatig tart majd a rendezvény az evangélikus templomban.

Az eseményt szervező Magyarok Szövetsége dunaújvárosi közössége kedden este rendezett sajtótájékoztatót az eseményről, ugyancsak az evangélikus templomban.

Stermeczki András evangélikus lelkész a sajtótájékoztatón elmondta: örömmel adnak helyet a felolvasónapnak, annak érdekében, hogy minél nagyobb körben megismertessék Wass Albert munkásságát. Mint mondta, Wass is azon alkotók közé tartozik, akik életművének jelentős része csak halála után vált ismertté. Kásás Margit elmondta: várják önkéntes felolvasók jelentkezését február 24-ére.

A Wass Albert-felolvasónap szervezői: Stermeczki András (balra),
Kásás Margit, Nyitrai Mihály, Horog László Fotó: Zsedrovits Enikő

A rendezvény túlnyúlik az országhatárokon: már február 23-án este öt órakor megkezdődik a Kárpát-medence több helyén, hogy huszonöt órás felolvasás után záruljon. Szombaton délben a dunaújvárosi evangélikus templom gyülekezeti termében Böttger Antal református lelkész tart rövid áhítatot a résztvevőknek. Bár a rendezvény elsősorban Wass Albert műveire összpontosít, más magyar írók alkotásaiból is felolvashatnak a jelentkezők.

Nyitrai Mihály képzőművész elmondta: a felolvasás alkalmából Kaizler Gitta festőművész képeiből és az ő fafaragásaiból állítanak össze díszletet. Horog László mindehhez hozzátette: nem hivatásos művészeket várnak, hanem olvasni szerető embereket. A felolvasónapot egyébként a YouTube internetes videomegosztó portálon élő egyenes adásban nyomon lehet majd követni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában