február 15

2018.01.02. 09:00

Hajrájára fordul az idei hallgatótoborzó Dunaújvárosi Egyetemen

December végén elkezdődött az általános felsőoktatási felvételi eljárás, így már lehet jelentkezni a jövő szeptemberben induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre.

Szabó Szabolcs/MTI

Az Oktatási Hivatal közölte, a jelentkezők a felsőoktatási felvételi eljárás menetéről és a meghirdetett képzésekről az eljárás hivatalos honlapján, a felvi.hu oldalon közzétett Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban találnak részletes információkat.

E tájékoztató tartalmazza a meghirdetett képzéseket, az aktuális szabályokat, a pontszámítási módszereket és az érvényes jelentkezéshez szükséges minden további tudnivalót. Fontos, hogy a jelentkezők kizárólag a felvi.hu honlapról elérhető e-felvételi rendszeren keresztül adhatják be jelentkezésüket. A végleges jelentkezéseket legkésőbb február 15-én éjfélig lehet rögzíteni. A jelentkezők a felvételiben legfeljebb hat helyet jelölhetnek meg, ebből hármat díjmentesen. Ezen felül további három hely jelölhető meg, amelyekért egyenként 2000-2000 forint kiegészítő díjat kell fizetniük.

Egy jelentkezésnek számít, ha valaki ugyanannál a helynél mindkét finanszírozási formáját megjelöli, azaz ha az intézmény, a kar, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzés helye és nyelve is azonos, csak a finanszírozási forma tér el.

A pontszámítás alap- és osztatlan képzésen, valamint felsőoktatási szakképzésen 500 pontos rendszerben történik: a tanulmányi és érettségi pontok – maximum 400 pont – mellé legfeljebb 100 többletpont kapható. Mesterképzésen legfeljebb 100 pont szerezhető, a pontszámítás szabályait a felsőoktatási intézmények határozzák meg. A jogszabályi minimum ponthatár változatlan: az alap- és osztatlan mesterképzéseknél 280, felsőoktatási szakképzéseknél 240, mesterképzéseknél pedig 50 pont. A ponthatárokat várhatóan július 25-én hirdetik ki.

A Dunaújvárosi Egyetem legközelebb január 9-én tart a felvételi előkészítő programjával kapcsolatos szülői workshopot, családi nyílt napját pedig január 27-én rendezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában