Alapkő az üveg mögött

2017.12.20. 11:00

Új épületszárnnyal bővül jövő nyárra a Mezőfalvi Tündérkert óvoda

Különleges eseményt, az óvoda új szárnyának alapkőletételét figyeltek az intézmény dolgozói és a gyerekek a beüvegezett terasz ablakai mögül tegnap délelőtt.

Körmendi Erzsébet

Márok Csaba polgármester, Kovácsné Huber Zita óvodavezető és Varga Gábor országgyűlési képviselő az alapkőnél Fotó: Ady Géza

A zárt terasz is része az intézményfejlesztésnek, amely a második ütem derekánál jár. A mérföldkőnek számító alapkőletétel azért is volt különleges, mert nem a kezdéskor tették le, hanem most, amikor már állnak a falak. Ez a földbe süllyesztett alapkő része lesz a majdani padlónak. Beltartalmát – lapunk tegnapi számát, a helyi újságot, a gyerekek saját készítésű emléktárgyait – az üveg fedlapon keresztül láthatják majd mindig a lábuk alatt, amikor az összekötő közlekedő lépcsőjén leballag a régi épülettől az új szárny alagsorába, az új tornateremhez.

Folytatás: 4. oldal

Márok Csaba polgármester, Kovácsné Huber Zita óvodavezető és Varga Gábor országgyűlési képviselő az alapkőnél
Fotó: Ady Géza

 

Márok Csaba polgármester köszöntötte a Tündérkert óvoda ünnepélyes alapkőletételén résztvevőket, külön is üdvözölte Varga Gábor országgyűlési képviselőt, Tanka Csabát, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnökét, dr. Kovács Pétert, a Dunaújvárosi Járási Hivatal vezetőjét. Hangsúlyozta az esemény egyediségét, és elmondta: – A kormány 234 millió forintos támogatásával újíthatjuk fel az óvodánkat. A munkák első üteme, a régi épületszárny felújítása elkészült, a falak áthelyezésével tágasabbak lettek a mosdóhelyiségek, zárt lett a folyosó, kicserélték a nyílászárókat, az elektromos vezetékeket, majd kívül-belül megújult az épület, jobbára a nyári szünet alatt. A második ütem, az új épületszárny van most soron.

Márok Csaba polgármester vezetésével indult Varga Gábor országgyűlési képviselő és Kovácsné Huber Zita óvodavezető az alagsorba, ahol az alapkőletétel idejére szünetelt a munka Fotók: Ady Géza

- Az alagsorában tornaszoba lesz a hozzá tartozó kiszolgáló-helyiségekkel és egy dolgozói teremmel, ahol akár megbeszélést is tarthatnak a pedagógusok. A földszinti részen két foglalkoztató szobát alakít ki a kivitelező, a tetőtérben pedig tároló és pedagógusi helyiségek lesznek – tájékoztatott Sipiczki Zoltán építész, tervező.

A felújított csoportszobákba is bepillantottak az ünnepélyes intézménybejárás során

Varga Gábor kiemelte, az öröm jut először az ember eszébe egy ilyen alapkőletételen – hiszen fejlődik az óvoda, a születések számának emelkedése, a gyermeklétszám indokolja az intézmény bővítését, ami ilyenformán duplán öröm. Reméli, jövő ősszel már az újonnan felvett gyerekek népesítik be a most készülő óvodai épületrészt is. A képviselő kitért a kormány családügyi és szociálpolitikai intézkedéseire, majd elismeréssel szólt arról, hogy Mezőfalvára a hagyománytisztelet – amit a régi épület igényes felújítása fémjelez -, és az újat teremtő képesség egyaránt jellemző.

A köszöntők után a résztvevők szemügyre vehették a megújult és a bővülő óvodát.

Tekintsék meg galériánkat is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában