Margaréta óvoda

2017.12.21. 14:00

A kungfu-csapat sok zsáknyi játékot hozott az ovisoknak

Mi a jó abban, ha kungfu-versenyzők szeretnek játszani? Egyebek között az, hogy másokra is így gondolnak!

PEKAREK JÁNOS

Az óvodások azonnal birtokba vették az ajándékokat, szakértő módon használva azokat

Működik Magyarországon egy Shaolin Kungfu Association Hungary (SKAH), amelynek tagja a Duna SE, városunk kungfu-egyesülete is. Több korosztály edz itt, ám szinte mindegyiknek lételeme a játékosság.

- Minden edzésen alig várják a gyerekek, hogy mikor kezdődnek már a játékos gyakorlatok? – mondja Faragó László edző. – Innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a játékot még mindig szerető fiatalok gondolnának a még fiatalabbakra, még játékosabbakra, és gyűjtenének nekik játékokat?

Az ötletet osztatlan elismerés fogadta, és a klub tagjai hamarosan tekintélyes mennyiségű kinőtt, megunt játékot halmoztak fel – amelyek azonban még tökéletesen alkalmasak arra, hogy a megfelelő korosztályok okuljanak, szórakozzanak azokkal.

Ekkor jött a következő gond: hogyan adják át a játékokat karácsony közeledtével, és kiknek?

Az óvodások azonnal birtokba vették az ajándékokat, szakértő módon használva azokat Fotó: Zsedrovits Enikő

Ezen a gondon viszonylag könnyű volt segíteni: Sztankovics László és Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselők közbenjárásával a Dunaújvárosi Óvodák jutottak a játékgyűjteményhez.

Tegnap délután át is adták a sok műanyagzsáknyi különböző játékot: tűzoltóautótól a plüssállatokig, társasjátékoktól a mesekönyvekig a Margaréta óvoda lelkes gyermekeinek. Mégpedig a Játszani jó! jelmondat jegyében – amely igazságát a kicsik azonnal bebizonyították...

Ám kellő mértéktartással: kiválasztottak néhány játékot, a többit meghagyták a város más óvodásainak, akik hamarosan megkapják részüket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában