Ünnepi közgyűlés

2017.12.14. 18:36

A város 27 millió forinttal támogatja a csónakház felújítását

Ünnepváró dallamok, díjátadás és több mint hatvan napirendi pont – ez volt az év utolsó közgyűlésének gyorsmérlege.

Szabó Szabolcs

Ünnepi közgyûlés Fotó: Zsedrovits Enikõ

Hagyomány, hogy az év utolsó közgyűlésén a Móricz iskola kórusa adventi dalcsokorral kedveskedik a képviselőknek és a közgyűlés meghívottjainak. Csütörtökön sem volt ez másként, az ünnepi műsor ezúttal azonban kiegészült a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület megható fellépésével, valamint a helyi Búzavirág dalkör karácsonyi műsorával.

A Móricz iskola kórusának ünnepi dalcsokra nyitotta az év utolsó közgyűlését Fotók: Zsedrovits Enikő

Az ünnepi felvezetés után Cserna Gábor polgármester adta át a Dunaújváros Egészségügyéért Díjat dr. Markovics Gabriellának, a Szent Pantaleon Kórház főorvosának, a dr. Máté Ágnesnek, a Szent Pantaleon Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya osztályvezető főorvosának, valamint a Szent Pantaleon Kórház Traumatológiai Osztályának, amelynek képviseletében a dr. Gyöngyösi Pál osztályvezető főorvos és Lázárné Lukácsi Tímea osztályvezető főnővér vehette át az elismerést.

A Dunaújváros Egészségügyéért elismerés díjazottjai: dr. Markovics Gabriella, dr. Máté Ágnes, valamint a Szent Pantaleon Kórház Traumatológiai Osztálya nevében dr. Gyöngyösi Pál és Lázárné Lukácsi Tímea osztályvezető vehették át a rangos kitüntetést Fotó: ZsE

Az év utolsó közgyűlésének nyílt szakaszában több mint hatvan napirendi javaslatról, a zárt ülésen pedig három kérdésben dönthettek a képviselők.

Cserna Gábor ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott, az év végén rendre értékelést, számvetést készít az ember, a lassan leköszönő 2017-es évben pedig sokan tettek sokat Dunaújváros fejlődéséért. A városvezető arra kért minden résztvevőt, hogy a 2018-as esztendőben is tegyen meg mindent azért, hogy jól és eredményesen szolgálja a város és az itt élő polgárok érdekeit. Ehhez kapcsolódóan a képviselő-testület tagjaitól pedig azt kérte, hogy az ünnepi hangulatra tekintettel, békés, nyugodt hangulatban teljen a decemberi közgyűlés, különös tekintettel arra, hogy januártól – a közelgő országgyűlési választások miatt – a kampányhangulat helyben is erősödni fog. A képviselő-testület elfogadta a Dunaújváros Településképi Arculati Kézikönyvét, valamint meghozta a dunaújvárosi Kézilabda Akadémia beruházásához szükséges döntéseket is. A közgyűlésen elhangzott, a csaknem 6 milliárd forint összértékű sportcsarnok-beruházás támogatói szerződését ma írják alá a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban.

Cserna Gábor polgármester a csütörtöki közgyűlésen

A képviselők arról is határoztak, hogy a DVG Zrt. vigye tovább a TOP pályázati felhívás keretében a „Látogatóközpont kialakítás a Mondbach-kúria épületében” és „Múzeum az egykori malom épületében” elnevezésű beruházások előkészítésével és engedélyezésvel kapcsolatos feladatokat bruttó mintegy 80 millió forint értékben. A város önkormányzata indulni kíván „A biológiailag lebomló hulladék eltérítése a hulladéklerakóktól” címmel meghirdetett pályázaton, amelynek célja egy helyi komposztálótelep létesítése. A szükséges pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.-vel közös konzorciumban lehet benyújtani. A pályázaton történő részvételt a képviselők egyhangúlag támogatták. A Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztálya, a nemzeti szakszövetség bevonásával 92 millió forint értékben kívánja fejleszteni az önkormányzati tulajdonban lévő csónakházat, amely egyben a helyi szakosztály sportbázisa is. A képviselők a csütörtöki gyűlésen rábólintottak, hogy a város bruttó 27 millió forinttal támogatja a munkálatokat, valamint a következő 15 évben a szóban forgó ingatlant a kajak-kenu sport céljára rendelkezésére bocsátja.

A városháza C épület tetőszerkezetén lévő szigetelés hibája miatt az anyakönyvvezetői irodáknál jelentkezett beázás. A DVG Zrt. szerint az egész szigetelést cserélni kell. A C épület korábbi felújításakor a tetőn nem történt korszerűsítés. E munkálatok bruttó 15 millió forintba kerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában