Angyaldoboz

2017.12.13. 11:30

Zártkörű rendezvényen kézbesítik a cipősdoboznyi szeretetet

A karácsonyi ajándékgyűjtési akciók eredményének első komolyabb hulláma kedden ért az Útkeresés Szolgálathoz.

Pekarek János

Hatalmas dobozhegy, a dobozokban megszámlálhatatlan mennyiségű ajándék: könyvek, cipők, ruhák, játékok, korcsolyák, tornacipők: az Angyaldoboz akció első hullámának eredményei bizonyítják azt az élményt, ami arról szól, hogy nemcsak ajándékot kapni szeretünk, hanem legalább ennyire fontos számunkra az is, hogy adhassunk másoknak!

Elképesztő mennyiségű ajándékdoboz gyűlt össze az Útkeresés javára! Fotó: AG

Örömet, szeretet, meghatottságot, élményt – azt az érzést, hogy törődnek velünk, velük, hogy a szeretet nem csak egy elvont fogalom, hanem nagyon is gyakorlatiasan létező, megfogható, valóságos valami! Kedden délelőtt a dunaújvárosi Útkeresés Családsegítő Központ Bartók Béla úti központjában átadták azt az első néhány száz doboznyi ajándékot (szeretetet), amely az Angyaldoboz néven meghirdetett akció során eddig beérkezett a városi Tourinform irodába. A dobozok elsősorban játékokat, könyveket, sporteszközöket tartalmaztak. Az első csomagokat átadó Kiss András, a Tourinform iroda vezetője hangsúlyozta: a kezdeményezés lebonyolítása során számára a legnagyobb élmény az volt, hogy sok kisgyerek az általa felajánlott, becsomagolt, megcímkézett tárgyakat személyesen, ugyan szülei kíséretében, mégis őket megelőzve, rendkívül fellelkesülve adta át, hogy ezzel örömet szerezzen más kisgyerekeknek: kortársaiknak is.

A Bánki iskola diákjai segítettek a gyűjtésben és a szállításban Fotó: Ady Géza

Az Angyaldoboz ajándékgyűjtés még december 22-ig folytatódik, a Tourinform irodában, az MMK-ban és a Dunaújvárosi Egyetemen is. Fontos, hogy a cipősdoboznyi adományok élelmiszert, édességet nem, csak romolhatatlan dolgokat tartalmazhatnak. Írják a dobozra azt is, hogy mit tartalmaz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában