bejárati ajtó és környéke

2017.11.01. 15:30

Fontos az első benyomásunk

A lakásba belépő vendéget érő első benyomás meghatározó lehet. Ügyeljünk rá, hogy mindig tiszta és rendezett lenyen otthonuk bejárata, az előszoba.

tbzs

Amennyiben hét végén alaposan kitakarítunk, rendet teszünk, akkor hét közben naponta elég csak néhány percet ráfordítanunk, hogy rend legyen. A lábtörlő mindig legyen tiszta, a sarat, kutyaszőrt söpörjük össze, az esernyőkről lecsorgó vizet töröljük fel. A vizes, sáros cipők kerüljenek rácsra, tálcára, amint lehet tisztítsuk meg azokat. A kabátok közül mindig csak annyi legyen elöl, amennyit egy-két napon belül használunk, ugyanez vonatkozik a sapkákra, sálakra, kendőkre, táskákra is. Praktikus, ha a fogas közelében van egy szekrény, amely elnyeli, eltakarja a szem elől a kabátok, kiegészítők nagy részét, de oda kerülhetnek például az esernyők is.

A lakás ajtajában az első benyomás is fontos a vendégnek
Fotó: shutterstock

A szekrényben a négy évszak váltakozásának megfelelően szanáljunk, tegyünk rendet. Alul tároljuk a cipőket, papucsokat, felül az apró ruházatot, sálakat, sapkákat és táskákat. Köztük az akasztós részen elférnek a kabátok. Praktikus, felakasztható cipő- és sáltartókat is vásárolhatunk ma már, hogy kis helyen minél több holmink elférjen.

A szekrényben, vagy annak közelében a falon jó szolgálatot tesz a kulcstartó. Amennyiben van elég hely a szekrényünkben, oda rejthetjük a porszívót, a partvist, a kis seprűt, lapátot, felmosóvödröt. Így minden kéznél van, ha gyorsan takarítanunk kell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában