Rudas

2017.11.21. 19:30

A térség általános iskoláinak tizenhét csapata mérte össze újra erejét

Gyakorlati közgazdasági dolgokból is vetélkedtek a diákok: hogyan kell megnyitni egy bankszámlát?

Pekarek János

a

„Gazdálkodjunk együtt!” Ezzel a sokatmondó címmel rendezte meg a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma hagyományos versenyét kedden délután a térség általános iskoláinak: immár tizedszer.

Tizenhét háromtagú csapat hetedikes-nyolcadikos diákjai indultak a népszerű vetélkedőn Ráckeresztúrról, Rácalmásról, Baracsról, Dunavecséről és Dunaújvárosból, egy-egy iskolából olykor több együttes is. A vetélkedő lebonyolításában az intézmény gazdasági munkaközösségi és a közgazdasági ágazatos diákok vettek részt.

Szemenyei István, a Rudas igazgatója egy őt ábrázoló bankjegy-tervvel... Fotó: Ady Géza

A hosszú évekre visszanyúló vetélkedő-sorozat egyik célja, hogy népszerűsítsék a gazdasági tárgyakat és az iskola gazdasági jellegű oktatását, a másik cél, hogy bemutassák a Rudast esetleges leendő diákjaiknak, mondta el a verseny főszervezője, Gloczné Behon Marianna szakmai igazgatóhelyettes.

A sokféle feladat között tréfásak is voltak. Például a csapatoknak saját bankjegyet kellett tervezniük.

 

Ráckeresztúrról két csapat is érkezett a versenyre: nyolcadikos lányokból és hetedikes fiúkból álltak. Az egyik versenyző, Rácz Boglárka szeretne idejönni tanulni, mégpedig közgazdaság-turisztika szakon, mivel érdeklik az idegen nyelvek és az idegenforgalom...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában