megérdemelten

2017.11.25. 14:00

Másodszor is Kiváló városi kórház díjat kapott a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház

Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan idén is pályázatot írtak ki az egyetemi klinikai központok, országos intézetek, szakkórházak, a megyei, városi és fővárosi kórházak részére a kiváló intézeti cím elnyerésére.

Szabó Szabolcs

„Kiemelkedik a városi kórházak közül a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház infrastruktúrája, szolgáltatási színvonala és szabályozottsága. Szakmailag jól szervezett, a szükséges diagnosztikai és terápiás technológiával rendelkezik. A városi kórházak között az emberi erőforrás ellátottsága is jó mind orvosok, mind szakdolgozók tekintetében” – ezekkel a gondolatokkal méltatták a Szent Pantaleon Kórház szakmai tevékenységét a november 24-én rendezett Medicina Fórum konferencia díjátadó gáláján. Az egészségügyi intézmény immáron másodszor nyerte el e a Kiváló városi kórház díjat, amire méltán büszke a Szent Pantaleon Kórház egész kollektívája.

A kitöltött kérdőíveket öt szempont szerint értékelték. Az emberi erőforrás helyzetet a szakorvosok, minősített orvosok, rezidensek száma alapján, valamint a különböző végzettségű szakápolók foglalkoztatottságának figyelembevételével rangsorolták. Lényeges szempont volt a kártérítési perek száma, illetve a klinikai vizsgálatokban való részvétel is. A szolgáltatás és infrastruktúra értékelésekor a hotelszolgáltatás, műszerellátottság, élelmezés adatai voltak a legfontosabbak. A szabályozottság tekintetében a dokumentációs és informatikai, a minőségirányítási rendszereket és a szövődményjelentéseket vették figyelembe. A szakmai szervezettséget is értékelték, ennek során vizsgálták a diagnosztikai és terápiás eszköztárat, a sürgősségi és rehabilitációs, valamint egynapos ellátások szervezettségét és a mortalitási adatokat. A gazdálkodást a lejárt adósságállomány, a saját bevételek, a beruházások és a szolgáltatások kiszervezettségének mértéke alapján minősítették.

Fotó: Zsedrovits Enikő

– Büszke vagyok arra, hogy másodszor is elnyertük a kiváló városi kórház megtisztelő címet. Sikernek tartom, hogy olyan kollektíva dolgozik intézményünkben, amelynek minden tagja magáénak érzi a kórház sorsát, a betegek érdekeit, és képességei legjavát nyújtva áll helyt a mindennapokban. Különösen nagyra értékelem ezt a hozzáállást az ismert szűkös szakember-ellátottság körülményei között, amikor szinte mindenki a teherbírása határait feszegetve kénytelen megfelelni a minőségi betegellátás igényeinek. Köszönöm minden munkatársamnak, hogy hozzájárultak ehhez a sikerhez és mindazoknak is köszönöm, akiknek része van abban, hogy a kórház egy támogató külső környezetben működhet – fogalmazott a díj elnyerése kapcsán dr. Mészáros Lajos, a dunaújvárosi kórház főigazgató-főorvosa – olvasható a kórház hivatalos honlapján a pantaleon.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában