Ünnepi ízek: Torták könyve

2017.11.28. 07:30

Tortareceptek – nem csak különleges alkalmakra

Megjelent népszerű recepteskönyv-sorozatunk új kiadványa, a Torták könyve – édes élet, tortaköltemények.

Szabó Szabolcs

A házi torták mesterei: hátul Nagy Lászlóné, Szadeczkyné Rédl Julianna, Virág Kata édesanyja, Herczog György, elöl Domonyik Józsefné, Rabi Lajosné, Kerlang Ferencné, Katona Mihályné és Talpai Tiborné tegnap vehette kézbe a Torták könyvét Fotó: Ady Géza

Megjelent és lapunk ügyfélszolgálati irodáján (Dunaújváros, Vasmű út 33.) már kapható kiadónk évek óta népszerű szakácsköny-sorozatának újabb remeke, a Torták könyve, amely ezúttal az édes élet egyik ünnepi tételét tálalja, megannyi olvasó receptkülönlegességet felvonultatva.

Mákos, csokis, gyümölcsös tortavariációk egy könyvbe foglalva.

Örömteli receptek – Rabi Lajosné és Domonyik Józsefné számos hasznos fogást is megosztott a hétfői kötetszemlén
Fotó: Ady Géza

Torta: tehát ünnep – e tétel úgy forrt egybe a magyar konyhával, mint a bográcsozás. Azaz, ahol torta kerül az asztalra, ott ünnep van. A mögöttünk hagyott évtizedekben a népszerű cukrászatok egyik védjegyévé vált a kiváló torták készítése. Fogyasztottunk is kínálatból bőségesen, ám az utóbbi években egyre többen és egyre igényesebb módszertannal készítenek tortát házilag, otthon. Egyaránt merítve a hagyományokból és az új konyhai eljárások kínálatából. Kiadónk népszerű szakácskönyv-sorozatának friss, a napokban megjelent kiadványa a Torták könyve, amely eme édes világ virágzó ízélményét és kreativitását mutatja be. Merthogy: egy torta lehet nagy vagy kicsi, kesernyés, fűszeres, mézédes, vagy éppen gyümölcsös, a lényeg az, hogy a terített asztal ünnepi dísze és fogása legyen. A Dunaújvárosi Hírlap terjesztési területén élő háziasszonyok elmaradhatatlan szereplői és szerzői a már említett szakácsköny-sorozatunknak. A Torták könyve esetén sem volt ez másként. A népes szerzőgárdát hétfőn délután egy belvárosi kávézóban köszöntöttük. A DH részéről Körmendi Erzsébet, lapszerkesztő már ismerősként köszöntötte szerzőinket. - Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy ismét önökkel, pontosabban – a régi ismeretség okán – veletek lehetek most itt, e kiváló recepteskönyv bemutatóján, amely a ti munkátokat dicséri. A kötet szinte még forró, hiszen magam is ma reggel vettem kézbe, ám az áttekintése után, az a gondolat fogalmazódott meg bennem, hogy ez végre ismét egy hiánypótló kötet. Az egyik legnépszerűbb kiadványunk, a Süteményes kötet volt, ám számomra, mint gyakoroló háziasszonynak mindig is volt egyfajta hiányérzetem, hiszen a torták kimaradtak abból.

A házi torták mesterei: hátul Nagy Lászlóné, Szadeczkyné Rédl Julianna, Virág Kata édesanyja, Herczog György, elöl Domonyik Józsefné, Rabi Lajosné, Kerlang Ferencné, Katona Mihályné és Talpai Tiborné tegnap vehette kézbe a Torták könyvét
Fotó: Ady Géza

 

A Torták könyve azonban minden várakozást felülmúlva pótolja e hiányt. Tortát sütni házilag talán az egyik legnehezebb feladat, hiszen könnyű hibázni az elkészítési folyamat során. Mégis: e kötet arra sarkall minden sütni szerető embert, hogy próbálkozzon, és merje kipróbálni az összes tortareceptet. Még egyszer köszönöm, hogy féltett és évek, évtizedeken át gondozott tortareceptjeiteket megosztották velünk és az olvasókkal. Hétfőn délután kilencből nyolc szerzőnk vehette át a Torták könyvét (Kéri Jánosné sajnos nem tudott eljönni, neki később adjuk át), a kötetbemutató már az első percekben egyfajta nyílt tudásbörzévé alakult. A rutinos tortakészítők megosztották, miként is kell elkészíteni a tökéletes piskótát, milyen lisztet, milyen tésztához érdemes használni, valamint arra is fény derült, hogy mi a titka a tökéletes csokimáznak. A találkozón a recepteket beküldő rutinos háziasszonyok is méltatták az új recepteskönyvet: kiemelték, számukra is temérdek új tudás került a kötetbe. Sőt, abban is megállapodtak, hogy a Torták könyvénél tökéletesebb karácsonyi könyves ajándékot keresve sem találnának. A torta legyen önökkel, az ünnepi asztalnál is!

Tekintsék meg galériánkat is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában