Életet követelt

2024.02.10. 10:00

Halálos szén-monoxid - tragédia Érden

Szombat reggel háromnegyed nyolckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Érden a Fecske utcában egy magatehetetlen embert találtak. Halálos szén-monoxid mérgezés történt.

Duol.hu

Sajnos halálos szén-monoxid mérgezés történt

Sajnos halálos szén-monoxid mérgezés történt.
Sajnos halálos szén-monoxid mérgezés történt.

Érd: a tűzoltók egy járművel vonultak a helyszínre. A 150 négyzetméteres családi ház hálószobájában szén-monoxidot mutattak ki. A hálószobában egy gázpalackról működő szieszta kályha üzemelt csukott nyílászárók mellett. Az idős nő életét már nem lehetett megmenteni. Sajnos halálos szén-monoxid mérgezés történt. A szobában nem volt szén-monoxid-érzékelő, már csak a halál beálltát állapították meg. 

Korábbi cikkünkben megírtuk, mikor tragédiát előzött meg a szén-monoxid érzékelő.

Akkor keletkezik szén-monoxid, amikor zárt térben nyílt láng ég, és nem megfelelő a levegő-utánpótlás. A tűz elhasználja a levegőt és tökéletlen égés jön létre, amelynek a mellékterméke a rendkívül mérgező szén-monoxid. Ahol zárt térben nyílt láng ég, ott állandó és automatikus szellőzésről kell gondoskodni, nem elég néha szellőztetni, az ablakokba légbevezetőket kell szerelni. Emellett érdemes szén-monoxid-érzékelőt is beszerezni. A katasztrófavédelem weboldalán elérhető a szén-monoxid-érzékelők pozitív és negatív listája.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában