Kiberbiztonsági tájékoztató

2023.11.11. 17:00

Miért olyan egyszerű bedőlni a csalóknak?

A dunaújvárosi rendőrök, ezen a héten több helyszínen is kiberbiztonsági tájékoztatót tartottak a városban tanuló diákoknak.

Duol.hu

Forrás: Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Információs Portál

Hogyan előzzük meg, hogy online csalás áldozatává váljunk? Mit tehetünk akkor, ha mégis megtörtént a baj, és megkárosítottak bennünket? Többek között ezekre a kérdésekre is válaszoltak a dunaújvárosi rendőrök november 7-én, kedden délelőtt a Rosti Pál Gimnázium és Általános Iskola diákjainak tartottak kiberbiztonsági tájékoztatón. 

A résztvevők Kiss Dénes rendőr őrnagytól és munkatársától részletes tájékoztatást kaphattak a digitális bűnözők változatos elkövetési módszereiről, arról, hogy sok esetben miért olyan egyszerű bedőlni a csalóknak, és arról, hogy hogyan tudjuk elkerülni az áldozattá válást. 

Szerdán a Dunaújvárosi Egyetemen megrendezett Karrier napon várták a téma iránt érdeklődőket — olvasható a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Információs Portál Facebook bejegyzésében. 

Pénteken pedig a Városháza téren és a Dózsa György téren várták az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában