NAV-infó

2023.08.21. 19:00

„Lakberendező” (videóval)

Különös feliratú és mintázatú bútorok keltették fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársainak figyelmét egy bolgár autóban az M7-esen.

Duol.hu
Forrás: NAV

Egy férfi és egy nő is utazott abban a Bulgáriából érkező személyautóban, amit a pénzügyőrök egy alapos szemlére kísértek ki a székesfehérvári pihenőbe – tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Az autóból Chanel és Gucci feliratú asztalok és székek kerültek elő. A harsány stílusú, elitnek tűnő lakberendezési tárgyakat a védjegyek jogosulti képviselője is szemügyre vette és megállapította, hogy azok sértik a jogtulajdonos szellemi tulajdonjogát, azaz engedély nélkül gyártották a bútorokat.

A közel kétmillió forint vagyoni hátrányt okozó árut a pénzügyőrök lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény gyanúja miatt indítottak eljárást.

Figyelem! Iparjogvédelem alatt állhatnak a találmányok mintái, védjegyei, formái és esetleges speciális formái is. Ennek okán iparjogvédelmi jogok megsértését követi el az, aki az oltalom tárgyának utánzásával, átvételével, forgalomba hozatalával vagyoni hátrányt okoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában