Bakonycsernye

2022.03.30. 17:00

Embercsempészt fogtak el Fejér megyében a rendőrök

Az szerb sofőr 28 illegális migránst szállított járművében.

police.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2022. március 30-án 13 óra 15 perckor Bakonycsernye belterületén ellenőriztek egy magyar honosságú gépjárművet, és annak szerb állampolgárságú sofőrjét. A teherautóban 28 férfi utazott, akik magukat szír állampolgárnak vallották, és sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Őket az egyenruhások a jármű vezetőjével együtt elfogták, és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A sofőrrel szemben  embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában