közös ellenőrzés

2021.11.12. 17:00

Szervezett akció Enyingen

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság a társszervekkel együttműködve tartott ellenőrzést.

police.hu

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai a Fejér Megyei Kormányhivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakembereivel közös, szervezett akciót tartottak 2021. november 9-én és 10-én Enyingen, írja a police.hu.

Fotók: police.hu

Az egyenruhások a társhatóságok munkatársaival közösen több enyingi ingatlannál tartottak ellenőrzést, amelynek célja az illegális hulladéklerakással, a gépjárműbontással és természet-, illetve környezetkárosítással kapcsolatos tevékenységgel szembeni fellépés, valamint az illegális fémhulladék átvevőhelyek felkutatása, felszámolása volt.

Az ellenőrzés alkalmával a rendőrök a helyszínen elfogtak egy 68 éves, valamint egy 35 éves helyi férfit, akik ingatlanjaik udvarán úgy tároltak és kezeltek nagy mennyiségben hulladékot, hogy ezen tevékenység végzésére irányuló engedéllyel nem rendelkeztek. Ellenük a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt büntetőeljárást kezdeményeztek az egyenruhások, míg az utóbbi férfival szemben állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is eljárás indult a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon.

 

Ezek is érdekelhetik