HATÁRRENDÉSZETI ÖSSZESÍTŐ

2021.06.29. 07:00

Megint migránsokat fogtak a megyében

Két embercsempésszel és 14 illegális migránssal szemben intézkedtek a rendőrök az elmúlt 12 órában.

police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály információja alapján a Fejér megyei rendőrök 2021. június 28-án 12 óra 25 perckor az M6-os autópálya 40-es kilométerszelvényében, Besnyő térségében ellenőriztek egy román honosságú, személygépjárműből és ponyvás pótkocsiból álló járműszerelvényt, valamint annak sofőrjét. Az utánfutóban 14 férfi utazott, akik közül 11 fő szír, 2 fő iraki és 1 fő palesztin állampolgárságúnak vallotta magát. Az utasok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlő módon nem tudták igazolni, ezért őket az egyenruhások elfogták, és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra, majd a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A gépkocsit vezető román állampolgárral és ugyancsak román állampolgárságú társával szemben – őrizetbe vételük mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában