fontos tippek

2021.05.01. 11:00

Tavaszi bűnmegelőzési tanácsok

A kikelet beköszöntével is tudja biztonságban hétvégi házát, nyaralóját.

police.hu

Fotó: shutterstock

A tavaszi időjárás kicsalja az embereket a szabadba, a kertbe, benépesülnek az üdülők, tanyák. Megkezdődnek a tavaszi munkák, de megjelenhetnek azok a bűnelkövetők, akik erre az alkalomra várnak és a könnyen megszerezhető zsákmány reményében megpróbálnak bejutni a házakba, írja a police.hu.

A tavaszi kerti munkákkal kapcsolatban a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi vagyonvédelmi tanácsokat adja:

Az ingatlan körüli kerítést tartsa mindig jó állapotban, és a kaput mindig zárja kulcsra!

Figyeljen arra, hogy a kertjében a bokrok, fák, sövények legyenek visszavágva, így elkerülve azt, hogy valaki észrevétlenül elbújhasson a kertjében!

Fontos, hogy az ingatlan nyílászárói jó állapotban legyenek, az ajtót mindig zárja kulcsra, és a kulcsokat tartsa távol az ajtótól, vagy az ablaktól!

Figyeljen a környezetére, legyen jó viszonyban szomszédaival, tartsák szemmel egymás értékeit. Tartson kapcsolatot a helyi rendőrökkel, a polgárőrség önkénteseivel, tájékozódjon a környezete történéseiről!

Tájékozódjon rendszeresen a vagyonvédelem lehetőségeiről. Ha van riasztója, használja is!

A munka végeztével a szerszámokat, kisgépeket zárja el, vagy vigye haza!

A hétvégi ház ajtaját napközben is – amikor kiskertben tartózkodnak – zárják be, mert nem biztos, hogy munka közben észreveszik a hívatlan látogatót!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában