Rendezvény

2024.05.22. 09:00

Pünkösdi forgatagot tartottak Szalkszentmártonban

Harmadik alkalommal rendezte meg hagyományos Pünkösdi forgatag című programját a Szalkszentmártoni Szederinda Néptánc Egyesület. A rendezvényen a helyi és a szabadszállási táncosok is színpadra léptek - írja társoldalunk a baon.hu.

Duol.hu

– A pünkösdi ünnepkör a tavasz legszebb időszakában zajlik, amikor már mindenki érzi a megújulást, a melegebb időt. Ilyenkor a tavaszköszöntés népi hagyományai ötvöződnek a keresztény hittel. Mindez az életigenlés és megújulás jegyében telik. Egyesületünk az ifjúság nevelésére, a hagyományok őrzésére helyezte a legnagyobb hangsúlyt, ennek jegyében szerveztük meg immáron harmadik alkalommal a pünkösdi forgatagot Szalkszentmártonban – mondta el a baon.hu érdeklődésére Oláh-Réthy Napsugár, a Szalkszentmártoni Szederinda Néptánc Egyesület elnöke.

A rendezvényt Gulyásné Horváth Tünde, a község polgármestere nyitotta meg, majd Tóth Luca és zenekara húzta a talpalávalót vasárnap délután a Szalkszentmártoni Petőfi Emlékkiállítás udvarán, ahol közel hetven fiatal mutatta meg néptánc tudását. A házigazdák mellett a Szabadszállási Ezüstkopogók és a Szalkszentmártoni Néptánc Egyesület táncosai is színpadra léptek. A gyerekek családtagjai lángossal, birka pörkölttel csillapíthatták éhségüket, kedvükre válogathattak a kézműves termékek között. A dunaújvárosi Egészségfejlesztési Iroda jóvoltából egészségügyi állapotfelmérésre is lehetőség volt. A táncházat, a falu központjába a májusfa kitáncolást a Szederinda Néptánc Egyesület egyik néptánc pedagógusa Görög Balázs vezette.

További részletek és képgaléria a baon.hu oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában