Sukorón

2023.07.12. 09:00

Szerdán kezdődik az EFOTT fesztivál

Duol.hu

Nagy buli ígérkezik idén is az EFOTT-on Fotó: MW

Szerdán kezdődik az EFOTT: érkezik például a Blue, a La Bouche, a Culture Beat, Azahriah, a Dzsúdló, a Wellhello, a Follow the Flow, Majka, a Halott Pénz, ByeAlex és a Slepp, valamint itt lesz Korda György és Balázs Klári is. A fesztiválra az idei esztendőben a törökországi földrengésben érintett hallgatók is érkeznek – írta társlapunk, a feol.hu portál

Soha nem látott számban mutatkoznak be a 2023-as EFOTT-on a felsőoktatási intézmények – adta hírül a fesztivál. Az UNIversum pont mutatja majd be az egyetemi mindennapokat a fesztiválon, ahol idén rekordszámú, közel 20 felsőoktatási intézmény és programlehetőség között válogathatnak a látogatók. 

Budai Marcell, az EFOTT sajtófőnöke elárulta: „az egyedülálló nappali programkí­nálattal elsősorban a hallgatói életérzést szeretnénk átadni. A felsőoktatási intézmények, a kiemelt oktatási és inno­vációs projektek, a civil szervezetek, valamint a vállalati szektor szereplői közösen alkotják az EFOTT egyetemi campusát. Olyan értékek kapnak főszerepet a programokban, mint a fenntarthatóság, a ­digitalizáció, a sport és a mentális egészség, a karrierépítés vagy az egészséges életmód”. Mint kiderült, az idei évben a veszprémi Pannon Egyetem lesz a fesztivál házigazdája. 

A Sukorói-félszigeten ezúttal tizenöt, a törökországi földrengésben érintett hallgató is lesz, mégpedig a Kulturális és Innovációs Minisztérium és az EFOTT fesztivál meghívására. Budai Marcell kiemelte: a fesztiválra érkező törökországi fiatalok a fesztivál kempingjében minden kényelemmel ellátott, tágas támogatói sátrakban kapnak helyet. 

Különleges zenei meglepetéssel készül a 2023-as fesztiválra az EFOTT: saját, kétórás produkciót mutatnak be a közönségnek a színpadon – árulta el a feol.hu-nak az EFOTT. Hamarosan egy show-műsorban láthatjuk tehát Nagy Ferót, Zalatnay Cinit, Karácsony Jánost, a Neoton Família Sztárjait, Schoblocher Barbarát, Lábas Vikit, Kéri Andrást (Columbo), Király Viktort és a BSW-t is. 

A hetijegyesek számára már kedden megnyíltak az EFOTT kapui, de a zenei és egyéb programok ma kezdődnek el.
 

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában