Véradás: második félidő

2023.05.19. 09:00

Csütörtökön a barkácsáruházban folytatódott a csapolás

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

Mint arról lapunk is részletesen beszámolt, hatalmas sikert hozott a keddi Sportolói Véradás. A Jót! Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoport felhívása megmozgatta a városi sportegyesületek tagjait, szimpatizánsait, valamint a rutinos véradókat is, így a Fabó Éva Sportuszodában rendezett remek hangulatú donortoborzón 191 önkéntest csapolhattak meg a Szent Pantaleon Kórház transzfúziós osztályának munkatársai. 

Eszköz-, és időhiány miatt azonban az akciót kedden 16 óra körül felfüggesztették, ám a szervezők arra biztatták a kimaradókat, hogy csütörtökön délután éljenek bátran a második lehetőséggel. A májusi véradási tervnek megfelelően a dunaújvárosi OBI barkácsáruházban 14 és 17 óra között várták ismét a véradókat – mondhatni a második félidőre.

A kezdeményezés ötletgazdái eredetileg abban bíztak, hogy a Sportolói Véradáson a részvétel meghaladja majd a 150-160 főt, e célt pedig már az első körben, azaz kedden túlszárnyalták.

Petrás Gábor, az akciócsoport vezetője lapunknak elmondta: - Csütörtökön, regisztráltan a Sportolói Véradás – Rekordkísérlet keretében 26 fő adott vért, így a két nap alatt összesen 217-en csatlakoztak kezdeményezéshez. Nagyon örülünk és boldogok vagyunk, hogy ilyen sokan szó szerint a vérüket adták ebben a sportos városban az akció sikeréért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában