Jótékonyság

2022.12.08. 19:00

Ételt vittek a karitász önkéntesei a szállóra

Molnár Emese

November 27-én kezdte meg a „Tárjátok ki a szíveteket!” jelmondatú adventi programsorozatát a római katolikus egyházközség égisze alatt működő Dunaújvárosi Karitász Csoport. A karitatív, segítő tevékenységet végző csapat azt írta, hogy tulajdonképpen ez egy országos szintű eseménysorozat, amely nagyon sok programelemet magában foglal. Ilyen egyebek között az Angyalbatyu, az ajándékgyűjtési és -osztási akciók, a plébániákon végzett tartósélelmiszer-gyűjtés és -osztás, tűzifaosztás, meleg ebéd osztása, idősek karácsonya. A dunaújvárosi karitász csoport élelmiszercsomagok osztásával és a hajléktalanok megvendégelésével, meleg étel osztásával kezdte az adventi időszakát. 

A programsorozat advent első vasárnapján indult

Az önkéntesek csoportja minden évben ellátogat a dunaújvárosi hajléktalanellátó centrumba, hogy elvigye a karácsony örömét az ott élő embereknek. Idén december 1-jén mintegy nyolcvan adag egytálétellel és süteménycsomaggal vendégelték meg a centrum nehézsorsúit, és egy kis énekes műsorral is kedveskedtek számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában