Ovi Foci Kupa

2022.10.07. 17:09

Nemcsak a lelkesedésük nagy, hanem ügyesek is az óvodások

Mindig nagy izgalommal érkeznek az apróságok az Ovi Foci Kupára, ami nem meglepő, hiszen a szervező Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és az óvodapedagógusok is mindent megtesznek azért, hogy jól érezzék magukat a kicsik.

Molnár Emese

A Dunaújvárosi Óvoda tagintézményei mellett Kulcsról, Rácalmásról és Baracsról is érkeztek az apróságok Fotók: IM

Fotó: Ihasz Martin

A játékos próbatétel után még pizza is várt az ovisokra

Évekkel ezelőtt hívta életre a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség az Ovi Foci Kupát azzal a céllal, hogy megmutassák a legifjabb korosztálynak a mozgás örömét. A kezdeményezés alapjául szolgáltak azok a műfüves multifunkcionális sportpályák, amelyeket az Ovi Foci Alapítvány és az önkormányzat támogatásával építettek fel annak idején a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeiben. A kupa során hivatásos bíró vezeti a kicsik küzdelmes mérkőzéseit, amelyeken szemmel is látható, hogy mindent beleadnak az ovisok, és hatalmas örömködéssel fogadják, amikor társuk gólt rúg. Természetesen az Ovi Foci Kupa nem csak a labdarúgásról szól, hiszen egy egész délelőttös sportos kavalkáddal szolgálnak a gyerekeknek. 
Az idei évad második rendezvényét tartották meg csütörtökön, a viadalnak ezúttal a Gábor Áron utcai Aprók Háza tagóvoda volt a házigazdája. Kitárták az udvari kaput, ezen várták a többi, tizenegy dunaújvárosi tagintézmény csapatait, illetve a térség apróságait is – ugyanis most már rendszeres résztvevője a kulcsi, a baracsi és a rácalmási óvoda is. 
Már reggelre kialakították a többállomásos ügyességi pályát, és egy ugrálóvárat is felállítottak az egyik sarokban. A 9.30-as megnyitón Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője köszöntötte őket Barta Endre alpolgármesterrel. Ezután Hrozik Edit zenés tornájával kellőképpen bemelegítettek a gyerekek, majd egymást váltva teljesítették a játékos feladatokat. Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára elmondta, ez az egyik legkedvesebb rendezvényük, és a támogatóiknak köszönhetően most is érmeket adhattak át a gyerekeknek, illetve gyümölccsel, csokoládéval és pizzával vendégelhették meg őket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában