104 kiló és öt gyermek után lett fitneszoktató

2022.10.08. 18:00

Bognár Hajnalka története sokaknak motiváló lehet

Nem kell ahhoz 104 kilósnak és ötgyermekes anyukának lenni, hogy az ember lánya bátortalannak érezze magát a fitneszteremben. Bognár Hajnalka azonban így kezdte, ám azóta, nemhogy felbátorodott, de leadott 40 kilót és fitneszoktató lett belőle. Ma pedig már a fehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Házban várja a mozogni vágyókat.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor/FMH

Bognár Hajnalka aerobik sportoktató, fitnesz instruktor, személyi edző. Kirobbanó energiái első ránézésre is egyértelművé teszik, hogy egy életigenlő, kedves és motiváló személyiségről van szó. Minden kedden és csütörtökön 18.30-tól várja Székesfehérváron, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban a mozogni vágyókat, hogy együtt töltsenek el egy tartalmas, szórakoztató órát, írja a feol.hu.

Már önmagában ez is megérne egy „misét”, de Hajnalka útja idáig egyáltalán nem volt könnyű és hétköznapi. Mint meséli, hét éve kezdődött a pályafutása egy hatalmas életmódváltás után, melynek köszönhetően 11 hónap alatt 40 kilogramm súlyfelesleget sikerült leadnia. Persze ezt a teljesítményt nem lehet egy mondatban elintézni. Hogy hogy is történt mindez, erről így mesél a feol.hu-nak az ötgyermekes édesanya:

– A gyerekeket 10 év alatt szültem, s gyakorlatilag kizárólag és végig anyukaként funkcionáltam, az apukájuk volt a családunkban a kenyérkereső. Amikor azonban a legkisebb fiam 3 évesen óvodás lett, nyolc évvel ezelőtt, felszabadult az időm – így lementem a konditerembe. Szerettem volna fogyni, bár konkrét elképzelésem még nem volt, hogyan. Szép lassan belemélyedtem azonban a témába, s közben megszerettem az egyik órát, s ott ragadtam. Belecsöppentem tehát a fitnesz világába, s ezzel párhuzamosan megváltoztattam az étkezési szokásaimat – emlékezik vissza a változás kezdeteire Hajnalka, akinek a fő változtatni-valója a szénhidrátok helyes használatában és az étkezések rendszeressé tételében rejlett. Sokat tanult, olvasott, fejlődött, hogy megtudja, milyen is az egészséges élet.

– A mozgás és a táplálkozás megváltoztatásával gyakorlatilag életmódváltásba fogtam. Nagyon megszerettem ezt az új életet, fokozatosan, először csak heti kétszer mentem edzeni. Emlékszem, először még az első órákat sem bírtam végigmozogni a 104 kilóval. Magammal is meg kellett küzdenem, hiszen nem éreztem odavalónak magam – vallja be. Ám Hajnalka ezt is leküzdötte, ahogy a kilókat is. Sok erőt adott a család, teszi hozzá, ahogy azt is: az öt gyermek nevelése pedig igen jelentős akaraterőt fejlesztett ki benne…

Fehér Gábor/FMH

– Ötgyermekes anyukaként nem kis kihívás napi szinten edzésben maradni – mondja, ám ma már nem csak magáért dolgozik: Székesfehérváron hét, Iszkaszentgyörgyön öt, a maroshegyi Gárdonyi Géza Művelődési Házban pedig egy éve kezdte az edzéseket, melyeken lelkes csapatokat alakított ki. - Miután 11 hónap alatt leadtam 40 kilót, úgy éreztem, hiteles lehetek ebben a szakmában. Mert ha én ezt oktatom, akkor példaként magamat tudom felmutatni a többi mozogni vágyó, életmódváltásra készülő számára. Azt remélem, motiválni tudom a történetemmel az embereket.

Mint mondja, azóta a masszőr szakmát is kitanulta: – Svédmasszőr is vagyok, amely a sporttevékenységemhez nagyon passzol. Izmok átdolgozása, alapos gyúrása, mozgásban korlátozott, fájdalmas csomók, letapadások fellazítása a feladatom. A csoportos órák jellemzője pedig, hogy szuper közösségben, pörgős zenére, együtt végzik a gyakorlatokat. Az edzői vezetésnek köszönhetően megfelelő bemelegítést követően erősítő és zsírégető feladatokat végeznek, majd jön az alapos nyújtás óra végén. A Gárdonyiban is ezt csinálják, ahová most új tagokat várnak. Hajnalka így fogalmaz: – Ezek az alkalmak pluszt ad a léleknek, testnek egyaránt. Olyan húzóerő, amely miatt alig várjuk a következő órát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában