Azután

2022.06.09. 11:00

Sikerrel zárult a HSUP workshop

„AZUTÁN.” címmel került megrendezésre a Dunaújvárosi Egyetem Hungarian Startup University Program (röviden HSUP) workshopja 2022. június 3-án.

duol.hu

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő /Dunaújvárosi Hírlap

Az első és „úttörő” online workshopon nem csak az érdeklődők voltak jelen, hanem a pályázati programban résztvevő hallgatók is, akik ezen az eseményen mesélték el a közönségnek eddigi tapasztalataikat és a jövőbeli céljaikat.

Az eseményt dr. Kőkúti Tamás DUE TTI Szervezetfejlesztési és Kommunikációtudományi Tanszék vezetője nyitotta meg. Elmondta, hogy a mai felgyorsult világnak az a kihívása, hogy folyamatosan változik, és szükségünk van az azonnali felzárkózásra. A megoldás abban rejlik, hogy utat engedünk ezeknek a vállalkozásoknak, az innovatív gondolkodásmódnak, mely segít minél gyorsabban felvenni a fonalat a folyamatosan változó világgal. A közel 2 éve futó programhoz, körülbelül 27 egyetem csatlakozott és nagyjából 300 projekten dolgoznak jelenleg a hallgatók országszerte.

Kovács Szilvia a DUE HSUP projekt koordinátora is köszöntötte a workshop résztvevőit. Felvázolta az esemény további menetét, melyben a hallgatók beszélhettek korábbi tapasztalataikról és további ötleteikről. Ezután következhettek a Cvekker, a RemotEar, és a Steps. The Next projekt képviselőinek kiselőadásai. Ezen csapatok munkáját vezették és vettek részt bennük DUE hallgatók, amelyhez ezúton is gratulálunk!

A workshop hátralevő részében a HSUP program igazgatója, sikeres startup vállalkozások alapítói, és egy korábbi HSUP projekt ötletgazdája meséltek az elmúlt év tapasztalatairól, melyet egy kerekasztal beszélgetéssel zártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában