Mindenki szereti

2022.02.20. 07:00

A tengerentúli reggeli, ami meghódította a világot

Az általunk hagyományosnak tartott palacsinta „kistestvére” a tengerentúlról indulva hódította meg szinte az egész világot. Külseje, állaga és íze is eltér a megszokottól.

Héjj Vivien

Fotó: Shutterstock

Kicsi, kerek és a hagyományosnál sokkal vastagabb az amerikai palacsinta, amely ma már hazánkban is egyre népszerűbb reggeli alternatíva. 

Úgy tartják, az amerikai reggelizőhelyeken juharsziruppal és baconnel tálalják, de fogyasztható friss gyümölcsökkel és a megszokott lekváros, kakaós, fahéjas vagy éppen túrós verzióban is. 

Elkészítése legalább annyira könnyű, mint a hagyományos palacsintáé: egy nagyobb edényben összekeverünk 190 gramm lisztet, 1 evőkanál sütőport, 1 kávéskanál sót és 1 evőkanál cukrot. A keverék közepébe csinálunk egy lyukat, és beleöntünk 295 milliliter tejet, ráütünk 1 tojást, és hozzáadunk 45 gramm olvasztott vajat, majd az egészet alaposan elkeverjük. 

A végeredmény a megszokotthoz képest nagyon sűrű állagú palacsintatészta lesz, ezt igény esetén hígíthatjuk egy kis tejjel a könnyebb adagolás érdekében. Végül olajozott palacsintasütőben kisebb, kör alakú palacsintákat sütünk. A tészta gyorsan sül, maximum fél perc után már fordíthatjuk is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában