Dunaújváros

2021.09.05. 08:00

A megszentelt falak mögött

Szabó Szabolcs

Idén szeptemberben ünnepli tizenöt éves jubileumát az EFFE Label-díjas Ars Sacra Fesztivál, amelyet ebben az évben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal összehangolva rendeznek meg a szervezők. A tavalyi évhez hasonlóan a fesztivál keretében közel száz magyarországi és határon túli templom csatlakozott a Nyitott templomok címmel életre hívott kezdeményezéshez.

Szeptember 11-én, jövő héten szombaton 14 órától várják az érdeklődőket

Az országos rendezvénysorozathoz ez évben is csatlakozott a dunaújvárosi római katolikus nagytemplom.A Krisztus király-főtemplomban szeptember 11-én (jövő héten szombaton) délután 14 órai kezdettel várja a római katolikus közösség és a Pentele Katolikus Caritas Alapítvány könnyed programokkal az érdeklődőket. A beltéri és a szabadtéri programok célja, hogy minden érdeklődő a megszentelt falak mögé tekinthessen a városrészek által határolt főtemplomnál – olvasható a szervezők lapunknak küldött tájékoztatójában.

Bemutatják Bráda Tibor alkotó színes üvegablakait is
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A részletes programkínálat: szeptember 11-én 14 órától: Wagner Nándor szobrászművész Mózes című szobrának és Bráda Tibor festőművész ólmozott üvegablakainak bemutatása plébánosi körbevezetéssel, 15 órától: Máramaros kincsei témájú fotókiállítás és könyvbemutató, amit Kónya Mária, a máramarosi Szent Tádé Egyesület elnöke nyit meg. 16.30 órától: a Dunaújvárosi Vegyeskar hangversenye. 18 órától: szentmise. A nap folyamán a II. János Pál pápa téren lesz kiskertépítés Máriához köthető virágokból, pillecukorsütés, üvegablak-tervezés a gyerekekkel, játékvásár, toronytúra is. Emellett a vendéglátók válaszolnak a látogatók kérdéseire, útbaigazítást adnak a szentmise időpontjaival kapcsolatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában