program

2021.06.04. 07:00

Metal Factory: száz hazai fellépő három színpadon

Mint arról már beszámoltunk, a Rockmaraton szervezői végül úgy döntöttek, hogy idén nyáron sem rendezik meg a fesztivált a többi között azért, mert zenés-táncos rendezvény az új szabályok értelmében csak védettségi igazolvánnyal látogatható. Ezt pedig a Rock­maraton közönségének közel fele diszkriminatívnak tartja. A másik fele viszont nem, így a rockmaratonosok nekik szerveznek nyárra egy pótfesztivált, ez lesz a Metal Factory.

Brousil Csaba

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A szervezők a minap ki is hirdették, hogy melyek lesznek azok a zenekarok – összesen 100 magyar együttes –, amelyek fellépnek az Acélöntőmű, a Hideghengermű és a Kokszolóblokk elnevezésű színpadokon a Szalki-szigeten, a megszokott helyen, július második hetében. A szervezők a fesztivál és a színpadok nevével, mint már korábban hangoztatták „otthonuk, Dunaújváros” előtt szeretnének tisztelegni. A napi bontás szerint a koncertek július 6-án kezdődnek.

A Depresszió zenekar a Metal Factory Acélöntőmű színpadán lép fel július 9-én, pénteken
Fotók: DH-archív/Laczkó Izabella

Ezen a napon többek között színpadra áll majd az Ektomorf, a Moby Dick, a Dalriada, a Tales of Evening, a Don Gatto és a Téveszme nevű formáció is. A második napon, július 7-én a Leander Kills nyitja a koncertek sorát az Acélöntőmű színpadon, sőt még aznap jön az Akela és az Omen is, de a punk vonalat kedvelők sem maradnak koncert nélkül, hiszen fellép majd ezen a napon a Hétköznapi Csalódások és a Macskanadrág is. Szerdán a Paddy and the Rats tolja a nagyszínpadon, utána jön az újvárosi kötődésű Jol­ly Jackers. Ezen a napon ad koncertet többek között még a Sear Bliss, a Watch My Dying és a Böiler is.

Három színpadon száz zenekar koncertjére lehet majd bulizni

Csütörtökön Depresszió- majd Junkies-koncert lesz az Acélöntőmű színpadon, a Hideghengermű színpadon Kalapács, Auróra és Cool Head Klan. Ugyanezen a napon a Kokszoló­blokk színpadon a Prosectura, majd a Rózsaszín Pitbull húzza a talpalávalót. Szombaton, a zárónapon fellép a Pokolgép, a Road, a Rómeó Vérzik, a hazai ősmetál képviseletében a Stress és a Subcribe is.

Nagyfi László és együttese, az Omen is fellép a fesztiválon

A dunaújvárosi kötődésű bandák közül a Jolly Jackerst már említettük, de fellép még a fesztiválon a szintén helyi kötődésű The Morning Star, a Pentele SKA Club, a Ragadozók is. Az esetleges nulladik nap programjáról a szervezők még nem adtak tájékoztatást, de amint ez megtörténik, jelentkezünk a részletekkel mi is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában