Fürdés okmánnyal és anélkül

2021.06.16. 11:30

Kedden az élményfürdő és a szabadstrand is megnyitotta kapuit

Hétfőn délután Szabó Zsolt gazdasági ügyekért felelős alpolgármester sajtótájékoztatót tartott „Kedvezménnyel várja a látogatókat az élményfürdő” címmel a helyszínen.

Brousil Csaba

A szabadstrand védettségi igazolvány nélkül is látogatható Fotók: Laczkó Izabella

Fotó: LI

Az önkormányzat hivatalos honlapján arról tájékoztatták a lakosságot, hogy június 15-én, kedden ismét megnyitja kapuit az élményfürdő. Mint írták, a DVG Zrt. szakemberei elvégezték az utolsó simításokat: a medencéket feltöltötték, a parkot rendbe tették, így az említett dátumtól kezdve minden nap 10 és 20 óra között várja vendégeit az fürdő. Ezt a témában tartott sajtótájékoztatón Szabó Zsolt annyival egészítette ki, hogy tisztelegve a város 70. születésnapja előtt a fürdő nyitásától számított egy héten át 70 százalékos kedvezménnyel válthatnak belépőt a helyi lakosok. Kiemelte azt is, hogy az élményfürdő látogatása csak védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges, amelyet a belépésnél ellenőriznek is. Ehhez szükséges egy, a személyazonosság igazolására alkalmas okmány is, illetve a 70 százalékos kedvezmény érvényesítéséhez a lakcímkártyát kell bemutatni. A belépési kedvezmény a Római fürdő látogatására nem érvényes – hangzott el újságírói kérdésre a hétfő délutáni tájékoztatón.

A hétre a meteorológia már a harminc fokot is meghaladó hőmérsékletet jósolt, így az élményfürdő nyitása épp kapóra jön a hűsölni vágyóknak. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők ugyan az élményfürdőt a vírushelyzeti szabályozás miatt nem látogathatják, de a strandokat igen. A hétfői sajtótájékoztatón rákérdeztünk ugyan, hogy a szabadstrand mikor nyit, de Szabó Zsolt alpolgármester az önkormányzati sajtószóvivőhöz irányított minket. Megkérdeztük hát Medgyesi Miklóst, hogy a „szabin” mikortól lehet fürdeni. Kérdésünkre a következő választ kaptuk: „június 15-től, az élményfürdőhöz hasonlóan várja látogatóit a szabadstrand minden nap 9-től 19 óráig. Megújultak a vizesblokkok és az öltözők, kinyitott a büfé, megszépült környezetben várunk minden érdeklődőt. A szabadstrandot bárki igénybe veheti, védettségi igazolvány nem szükséges.”

Az időjárás-előrejelzés szerint a hétvégén tetőzik a kánikula: szombaton 35, vasárnap 34 fok várható, szikrázó napsütéssel, felhők elvileg a környékünkön sem lesznek. Tehát igazi strandidő várható városunkban.

A szabadstrand védettségi igazolvány nélkül is látogatható
Fotók: Laczkó Izabella

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában