apa-fia főzés

2021.04.07. 07:30

A tengerentúlon is hódít a magyar konyha

Agárdy Csaba

Rendszeresen beszélgetünk a több mint tizenöt éve Torontóban élő fiammal, így volt ez húsvétkor is. Kihagyhatatlan téma, ki, mit és hogyan főzött. A kicsi gyermekem – harminchárom éves – elmondta, többi között báránysültet készített, főzött sonkát, ami ott nem nagyon szokás, de ő minden évben beszerzi, a sonkához pedig remekelt egy tormamártást. Mivel én is csináltam, kíváncsi voltam az ő receptjére, ami teljesen megegyezett az enyémmel. Ez a véletlen annak köszönhető, hogy mindketten az internetről, a Szoky konyhájáról „nyúltuk” le. A fiam hozzátette, azt mindig figyeli, mert ott sok a magyaros étel. Büszke apa voltam, és persze vagyok!

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik