szponzorált tartalom

2021.03.03. 15:10

Erős hardver, vezeték nélküli töltés – napjainkban is jó választás az iPhone 8?

PR cikk

Amikor az Apple új iPhone modellt jelent be, sokan lecserélik egyébként tökéletesen működő mobiljukat az újra. Mi a helyzet a korábbi típusokkal? Például az iPhone 8-nak bevezetése óta nagymértékben csökkent az ára, de vajon még mindig jó választásnak számít? Ennek a telefonnak több modellváltást is sikerült túlélnie, érdemes lecserélni egy régebbi okostelefont iPhone 8-ra? Cikkünkből kiderül.

Erős processzor, kiváló minőségű kamera, 5.0-s Bluetooth, vezeték nélküli töltés, Touch ID (főkapcsolóba épített ujjlenyomat-érzékelő) ezek a iPhone 8 főbb jellemzői. Sokan vannak úgy, hogy régebbi iPhone-jukról inkább 8-ra cserélnének, mint a legújabb modellre, mivel gyorsaságot és nagyobb háttértár kapacitást kaphatnak kevesebb pénzért. Természetesen, ha valakinek fontos, hogy új telefonja 5G képes legyen, akkor ez a megoldás nem jöhet szóba.

Az iPhone8 legnagyobb erőssége az A11 Bionic processzor, ami hat magos, melyből kettő a teljesítményt, négy pedig a nagy hatékonyságot biztosítja, mely az elvégzett tesztek szerint nagyságrendekkel gyorsabb, mint a korábbiak.

Az iPhone8 főbb paraméterei

Kijelző

  • Retina HD
  • 4,7 hüvelykes képátlójú, széles Multi-Touch LCD
  • 1334 x 750 képpontos felbontás, 326 ppi képpontsűrűség
  • 1400:1 kontrasztarány
  • True Tone
  • A True Tone technológia azért különleges, mert a kijelző színhőmérsékletét a külső fényviszonyokhoz igazítja, ezért az olvasás sokkal könnyebb és kényelmesebb, és a szemünket is kíméli.

    Az előlap üvege minőségben megegyezik a hátlapéval, ami a gyártó adatai szerint 50%-kal erősebb, mint a régebbi típusoké. Ha viszont a kijelzőt és a hátlapot is kímélni szeretnénk, akkor érdemes erős üveg fóliával védeni.

    Kamera

  • 12 megapixeles széles látószögű kamera
  • Akár ötszörös digitális zoom
  • Optikai kép­stabilizálás
  • LED-es True Tone vaku lassú szinkron funkcióval
  • Panorámaképek (akár 63 megapixeles felbontásban)
  • A mobil intelligens képjelfeldolgozó processzora (ISP) előre optimalizálja a fotókat, mivel felismeri a fényképezendő embereket, fényviszonyokat és a mozgást, ennek segítségével optimalizálja az elkészítendő képeket. A processzor fejlett képpontfeldolgozási technikájának köszönhetően gyönyörű és éles fotókat készíthetünk.

    Az iPhone 8 már képes a 4K felbontású videó rögzítésére is, Ez is nagy előrelépést jelenthet a korábbi iPhone tulajdonosok számára. Ezen felül a slow-motion videót (lassított felvételt) is készíthetünk vele. Az HEVC technológia segítségével sok tárhelyet spórolhatunk, akár fele annyit helyet foglalnak el fotóink és videóink.

    Vezeték nélküli töltés

    A vezeték nélküli töltéshez szükséges egy USB-C-s adapter és az ehhez tartozó Lightning kábel (az adapter külön vásárolható). Ha ez megvan, 30 perc alatt akár 50%-os töltést is elérhetünk Az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus porálló, cseppálló és vízlepergető (legfeljebb 1 méteres mélységig és legfeljebb 30 percig meríthető vízbe), de ezzel azért ne kísérletezzünk.

    Meddig kapjuk a biztonsági frissítéseket?

    A biztonsági frissítések olyan javítások, amik megvédenek például a rosszindulatú programoktól. Az Apple-nél a régebbi modellek is öt-hat évig megkapják a frissítéseket, ezért bízhatunk abban, hogy az iPhone 8-hoz a rendszerfrissítések még évekig elérhetőek lesznek. Fontos szempont ez egy új mobil vásárlásakor, különösen akkor, ha olyan modellt választunk, ami már jó ideje a piacon van. Az iPhone 8 az iPhone 5, 5 s, SE, 6, és 6s tulajdonosainak jelenthet jó alternatívát.

    Átköltözés egy új iPhone-ra

    Az Apple iPhone 8 tehát még mindig versenyképes funkcionalitás és sebesség szempontjából, így ez a típus számunkra biztonságos, takarékos megoldás lehet. Az átállás egy régebbi modellről gördülékeny, kényelmes és hatékony az úgynevezett „gyors kezdés” használatával, melyhez mindkét mobilon az iOS 11 rendszernek kell futnia. Csak be kell kapcsolni a Bluetooth-t és a wifit, innentől már a program utasításait követve minden adatunk zökkenőmentesen átköltözik az új telefonra és már használhatjuk is.

    Vásárlás előtt érdemes szétnézni az online piactereken is, például a Vaterán, ahol számtalan új vagy akár használt iPhone 8 hirdetést találunk, ha tetszik, valamint az ára is kedvező, csapjunk le rá.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában